Vitsen med att utföra bilservice i Uppsala

Bilservice bör göras varje år. Det gäller även i Uppsala. Därigenom säkerställs att bilen alltid fungerar som den ska och att den får ett bra andrahandsvärde.

Det här med att få utfört service på sin bil varje år ju verkligen ganska drygt. Åren känns allt för korta. Är det verkligen dags igen? Men du vet med dig att risken för problem minskar när bilen servas varje år. En komplett ifylld servicebok är också viktig för bilens andrahandsvärde.

För dig som bor i Uppsala är det som tur är inte svårt att hitta en verkstad som kan utföra bilservice. När du ändå ska lämna in bilen är det lika bra att låta dem åtgärda eventuella andra saker som behövs. En tjänst som de dessutom erbjuder är att hämta och lämna din bil. På så sätt blir det minsta möjliga besvär för dig.

Vad ingår i en bilservice i Uppsala?

En bilservice i Uppsala kan utföras på olika nivåer, beroende på vad det är för bil, hur gammal den är och hur långt den har gått. Varje bil servas enligt biltillverkarens föreskrifter. Som regel ingår det alltid kontroll av bilens olika lampor, samt kontroll och eventuellt byte eller påfyllning av motorolja och andra vätskor.

Annat som kontrolleras är instrument och elektronik samt naturligtvis funktion hos motor och bromsar. Bilens underrede inspekteras också noga efter rost eller andra skador. Efter servicen går teknikern igenom eventuella fynd med dig. Slutligen får du en stämpel i din servicebok och kan känna dig lugn och nöjd ett år till.

25 Jul 2022