Viktigt underhålla sin bil

Har du en bil som du är rädd om? De flesta gillar sin bil, annars skulle de inte lägga flera hundratusentals kronor på sin bil. Det är många som ser bilen som en investering, trots att den förlorar i värde för varje år som man äger den. Den förlorar i värde så fort du kör den ut ur bilaffären, eller så snart den rullar ut ur bilindustrin. Därför är det ingen idé att köpa en helt ny bil. Då är det bättre att köpa en bil som har något år på nacken. Det räcker för att få en bil som inte är helt ny, men som inte har skador som kräver stora reparationer.

Se till att bilen fortsätter vara fräsch

Ska man behålla en bil fräsch bör man regelbundet se över motorn, bromsarna, avgasröret, fläktremmen och däcken. Vissa delar kan man göra själv, som att tvätta den, byta däck, byta olja, fylla på spolarvätska, kylarvätska och kontrollera motoroljan varje gång som du tankar bilen. Vill du ta underhållet av din bil till nästa nivå, kan du lackförsegla den. Om du gör det låter du ett företag först tvätta bilen noggrant, sedan avfettas den, plastdetaljer maskeras, den poleras med en maskin, stenskott repareras, fönstren putsas, gummimattor tvättas sedan får hela bilen lack i olika omgångar. När den har lackats i olika omgångar får den ett keramiskt lackskydd med kiseloxid. Lacken får härdas under natten. Du får en lackgaranti på flera år, då lacken ska hålla avgaser, miljöförstöring borta, bilen ska motstå smuts bättre, bilen ska inte få repor lika lätt och bilen behåller sin glans bättre.

Höj andrahandsvärdet på din bil med lackförsegling

Gör du en lackförsegling på din bil, höjer du andrahandsvärdet på den. En lackförsegling är nödvändig om du vet att du inte kommer att hinna tvätta bilen särskilt ofta och om du kör den mycket i stadsmiljö där bilen blir utsatt avgaser och föroreningar. Är du särskilt noggrann kan du även ge undersidan av din bil ett extra rostskydd. Då vet du att du har gjort vad du kan för att bilen inte ska drabbas av rost, flammig yta eller annat som gör att bilen inte ser så bra ut.

30 Mar 2018