Välj en äkta målare i Göteborg

Det finns många målare i Göteborg. Men det är inte alla som har vet vad de håller på med. Så välj en utbildad hantverkare om du vill vara säker på resultatet.

Det finns en hel del som sysslar med måleri i Göteborg. Konstnärer förstås, men också skickliga hantverkare som målar allt från trappräcken och möbler till trapphus och fasader. Här talar vi alltså om de som har en ordentlig utbildning till målare. Alla som sysslar med DIY-projekt vill vi nog helst glömma. Dessa fuskar i regel med ett hantverk som de inte riktigt bemästrar.

En professionell målare har däremot full koll på hantverket. Och det gäller inte bara hur penseln eller rollern ska dras. Att vara kunnig inom måleri innebär så mycket mer än det. För det första finns det väldigt många olika slags färger att hålla reda på. Det är verkligen inte alls säkert att det som fungerar på ett underlag kommer att fungera lika bra på ett annat.

Riktiga målare har kunskaper

Och på tal om underlag – detta är en hel vetenskap i sig. För bara för att man vet vilken sorts färg som bör användas på en viss typ av material så är man inte i hamn. Oftast behöver underlaget beredas för målningen. Det kan till exempel behöva skrapas, spacklas, slipas eller tvättas med målartvätt. Och eventuellt behövs det en grundningsfärg också.

Visst kan man måla utan sådant förarbete – och kanske ser resultatet till och med ganska bra ut initialt. Men ofta visar sig arbetet vara ogjort, eftersom färgen ganska snart börjar flagna. Det är då man ångrar att man inte anlitade en utbildad målare.

4 May 2023