Vad tycker sollentunaborna om sina flyttstädare?

Det finns en rad olika firmor som sysslar med flyttstädning i Sollentuna. När man tittar på befolkningsantalet är Sollentuna en ganska stor kommun, och den förhållandevis lilla ytan gör att det finns ett koncentrerat utbud av tjänster och butiker i området. Dessutom gör närheten till Stockholm att den som bor i Sollentuna har mycket att välja på när det kommer till flyttstädning. De allra flesta av flyttstädarna i kommunen har fått mycket goda betyg, men det finns ett par aktörer där kunderna inte riktigt är lika nöjda. Vi har tittat på omdömen och recensioner, för att se varåt det blåser. Märk väl att det här inte är någon statistiskt säker metod – utan enbart något som kan ge en fingervisning om vad boende i Sollentuna egentligen tycker om sin flyttstädning.

Första firman

Första firman vi tittar på har ett par hundra omdömen som har gett det samlade betyget 4,8 av 5. Det här är givetvis mycket bra, och faktum är att det är svårt att hitta kommentarer som säger något negativt. Att firman är måna om sina kunder är tydligt – de har nämligen tagit sig tiden att svara på nästan varje kommentar som finns på recensionsplattformen vi tittar på. De flesta ger 5 av 5 med kommentarer som ”effektivt”, ”trevligt bemötande” och ”snabbt”. Det enda lite lägre betyg vi ser, utan att granska dem alla, är tre stjärnor. Detta bland annat med motiveringen att ”lägenheten var väldigt bra städad, men förrådet var inte sopat”. På detta svarar firman i Sollentuna att det endast var tömning av förrådet som hade överenskommit – inte städningen. Sammantaget kan man konstatera att de gör en flyttstädning som sollentunaborna verkar vara mycket nöjda med generellt.

Andra firman

Den andra firman som utför flyttstädning i Sollentuna har även de mycket goda betyg. De har endast ett marginellt lägre betyg än den första firman, 4,6 jämfört med 4,8, men har å andra sidan ett betydligt mindre underlag av omdömen att gå på. Den första firman får anses ha ett mer trovärdigt betyg. Även här är det dock svårt att hitta negativa kommentar. En signatur, som ger tre av fem, skriver att han fick ett trevligt bemötande. Däremot ansåg han att de kunde ha jobbat snabbare, eftersom timpriset var högt. Firman svarar att de är förvånade över att han är av den åsikten, eftersom de är noga med att tala om timpriset på förhand.

21 Dec 2018