Tvättar du din bil tillräckligt ofta?

Tvättar du din bil ofta? Handen på hjärtat är det sällan man får den där tiden som man egentligen borde lägga på sin bil. Den är bra att ha när man behöver den (bilen alltså) men att få tiden till att tvätta den inträffar nästan aldrig. Ändå lägger vi mycket av våra pengar på den. Ingen bil är riktigt billig, om man nu inte råkar gilla riktigt gamla bilar. De flesta bilar (män så länge) går på bensin. Och bensin är dyrt. Så gäller även försäkringar, i synnerhet om man bor i en storstad. Bor man i en stad, kostar även parkeringarna en hel del. Plus att då och då får man en otäck parkeringsbot.

Ha en bil innebär frihet

Så med allt inräknat blir det dyrt att ha en bil. Trots det är en bil behändig att ha. Man vill åka ut med fruga och barnen och göra roliga saker. Vintertid är det backarna som lockar, sommartid badet som väntar. Att äga en bil innebär en annan frihet, än om man inte gör det. Det är märkligt när vi lägger så mycket resurser på bilen men inte får tid och möjlighet att vårda den som man kanske borde.

Är det verkligen bra med biltvättsautomat?

Då är det bra att det finns biltvättsautomater. Eller är det? I en biltvätt används samma vatten om och om igen. Även som bilen ser fin och blänkande ut efter en biltvätt, är den inte det – egentligen. Som tid finns det ett svar även på det. Man kan låta bilen åka på en riktigt biltvätt. Dessutom får man inte bilen tvättad invändigt i en biltvättsautomat. Åker du med den till en riktigt biltvätt, får du också den tvättad invändigt. Stolarna blir smutsiga av husdjurens smutsiga tassar och barnens stövlar. Inte så sällan har de sparkat på bilstolarnas ryggar. Där kan man se den senaste väderleken och hur gyttjigt det har varit den senaste tiden. Inte så kul om man gillar en ren bil.

Se till att bilen blir tvättad med rent vatten

På en riktigt biltvätt använder de rent vatten, i stället för samma vatten som bilen innan på en biltvättsautomat. Då kan du få en lackförsegling på din bil. Det innebär att man efter polering av lacken, lägger på ett extra skydd ovanpå billacken som håller borta smutsen och som ser till att bilen får ett extra skydd. Med lackförseglingen får du skydd så att lacken inte bleknar av UV-strålarna från solen. Bilen håller sig ren längre och poleringen syns bättre. Läs mer om riktiga biltvättar på: biltvättsolna.se.

6 Feb 2018