Tunga lyft - en fråga om planering

En flytt kommer nästan alltid att innebära vissa utmaningar. Dels i form av mer logistiska sådana - hur hittar man en flyttbil, parkeringar och vilken väg kommer att vara snabbast att ta? Dels så kommer också andra utmaningar som rör exempelvis tunga lyft och hur sådana ska hanteras.

Det finns all anledning att planera en flytt långt i förväg. Du kommer att tjäna på att exempelvis säga upp alla abonnemang, flytta försäkringar, avsluta medlemskap, ordna med flyttkartonger och packa i förväg innan själva flyttdagen. Du kommer också att tjäna på att verkligen se över ditt bohag och börja rensa i detta. Vilka saker används - och vilka kan exempelvis säljas vidare?

Det finns också all anledning att börja se över vilka saker som ska flyttas och hur man ska kunna göra det på bästa sätt. Kommer soffan att få plats, hur ska ni kunna lyfta den där stora bokhyllan - och är det ens möjligt att bära ditt piano? Det senare är ett typiskt exempel på tunga lyft och där man bör överväga att ta professionell hjälp och anlita en utbildad flyttfirma med gedigen erfarenhet.

Anlita en flyttfirma för tunga lyft

Tunga lyft kan nämligen också översättas till farliga lyft. Det finns stora risker i att exempelvis lyfta ett piano och bära detta. Dels så ligger risken i att pianot går sönder - men dels så ligger risken i att du, eller någon annan som ska lyfta och bära, gör er illa. Att genomföra tunga lyft bygger på att man har erfarenhet, kunskap och rätt typ av verktyg. Dels så bygger ett tungt lyft också på att man vet hur man ska samarbeta.

Ser man till en flyttfirma så arbetar dessa alltid med att göra en riskbedömning innan man påbörjar sina tunga lyft. Var finns farorna - och hur minimerar vi riskerna? Det kan innebära att exempelvis ett piano lyfts ut genom ett fönster med hjälp av en kranbil snarare än att man bär det nerför trapporna. Kort sagt: en flyttfirma är proffs på att undvika skador och på att bära och transportera ett bohag på ett säkert sätt. Det är värt varenda krona. Har du tunga pjäser i ditt bohag - ta hjälp och boka in denna redan på ett tidigt stadie.

16 Aug 2023