Tips att göra på Tunisienresan

Har du bestämt dig för att resa på charter till Tunisien och vill göra och upptäcka så mycket som möjligt förutom sol och bad? För det första har du kommit till rätt land om du vill göra mer än bara ligga på stranden.

Det är ett spännande land och du hamnar helt plötsligt i en annan världsdel trots att du bara behöver sitta i flygplanet i fyra timmar och fortfarande kan bada i Medelhavet. Det nordafrikanska landet är en härlig blandning av södra Europa och norra afrika. 

Det finns många sevärdheter, aktiviteter, kultur och massor med god mat att njuta av. Faktum är att Tunisien hyser åtta sevärdheter på UNESCOs världsarvslista.  

Sevärdheter

Ett besök i Sahara är ett måste om du inte varit där förrut. Det dramatiska landskapet är  fascinerande för gammal som ung, och det är inte konstigt att flera internationella storfilmer spelats in här.

Det finns även många spännande museer att välja bland. Bland annat är ett besök på Kartagomuseet populärt bland turister. Där kan du beundra artefakter och romerska skulpturer till sarkofager från 300 f.Kr. I Tunis hittar du Bardo-museet med sina vackra skulpturer och konstverk av mosaik.

Det finns många religiösa platser att besöka, bland annat synagogan El Ghriba och Moskén i Kairouan. I södra Tunisien hittar du en landets vackraste platser, ön Djerba, med sin historia och kultur, härliga stränder och genuina byar.

Och missa inte att göra klipp eller bara injuta atmosfäreren i någon av alla Tunisiens basarer.

Aktiviteter

Gillar du vattensporter så kommer du inte att bli besviken. Här kan du hyra en Jetski, ägna dig åt vattenskidåkning, snorkla och självklart dykning. I kuststaden Tabarka är vattnet varmt och det finns fantastiska orörda korallrev och massvis med färgglada fiskar precis utanför staden. 

Spelar du golf så erbjuder Tunisien många riktigt bra golfbanor, både för nybörjade och proffs. Många banor ligger nära hotellområdena.

I Tunisien finns det många musikfestivaler, det är ett mycket populärt nöje bland tunisierna. Två stora festivaler är Internationella festivalen i Kartago och Tabarka International Jazz festival.

Vill du njuta och mjuka upp trötta leder ska du göra ett besök på en hammam. Det är en oförglömlig spa-upplevelse. Det finns över olika 60 spa-anläggningar i Tunisien med olika inriktningar.  

Ett populärt familjenöje är vattenlandet Carthageland. Här finns det finns något för alla åldrar: vattenrutschkanor, åkattrakationer och shower. Barnen kommer garanterat vara sysselsatta hela dagen.

Resan till Tunisien kommer att vara ett minne för livet, oavsett vad du kommer att göra.

3 Feb 2019