Tänk att få lyxigt badrum!

Vi har en hög materiell standard i Sverige. Det måste man ändå tillstå, även om det alltid finns de som jämför sig med dem som har det bättre. Åker man utomlands och jämför många andra människors levnadsstandard med den som vi upplever i Sverige, kan man ofta se ganska enkla badrum. Och är det inte just när man jämför standarden i badrum, som levnadsnivån verkligen kan mätas? Har man råd, med fina material i badrummet, som ändå är bostadens kanske mindre viktiga rum och som man sällan skryter med, ja då har man det bra ställt. Så vilken lyx är det vi ser i årets badrumstrender? Det har vi tagit reda på här.

1. Ljuskrona i taket

Det är inte helt ovanligt att man ser en vacker kristallkrona i badrummet. Lyxen som man kan skapa i badrum kan man uppnå antingen genom att bygga med lyxiga material; stenmaterial, vackert kakel, klinker, träpanel eller trägolv, eller så inreder man med lyxiga saker, som den nämnda kristallkronan i taket, en öppen spis i badrummet eller speglar med guldfärgade ramar. Prova att placera en fin och antik fåtölj i badrummet och du har fått en lyx i badrummet.

2. Lyxigt jacuzzibadkar för en

En nyhet som vi ser i år är jacuzzibadkaret för en enda person. Det är ett djupare badkar, kan ha glasväggar och format för att ge bättre stöd för huvudet än de äldre vanliga badkaren. Jacuzzibadkaren kan ge vattenmassage med olika vattenstrålar som ger massage. Kranarna är estetiskt utformade och ger ett lyxigt utseende.

3. Stora förvaringsutrymmen

En annan tydlig trend är att badrummen har allt större förvaringsskåp. Inte helt olika de slags förvaringsskåp och luckor som man ser i kök. Vi förvarar allt fler saker i badrummen. Det är där vi förvarar badhanddukar, alla groomingprodukter, sminksaker och annat som vi behöver för att badrummet ska bli en lyxig plats för avkoppling.

Ska du renovera badrum i år?

Om du funderar på att renovera badrum i år är det en bra idé att leta efter badrumsrenoverare som är pålitlig och som ser till så att deras kunder blir nöjda. De kanske ger en nöjd kund garanti? De kanske har egen ansvarsförsäkring? När du letar efter en hantverkare som kan ta på sig uppdraget att utföra en badrumsrenovering bör du alltid ta reda på den hantverkarens referenser och kontrollera upp dem. Har de bra referenser kan det kännas tryggt att anlita dem.

12 Jun 2019