Tandläkare specialiserad på tandimplantat i Stockholm

Tandimplantat kan vara en bra lösning för den som vill ersätta förlorade tänder. I Stockholm finns det tandläkare som är specialiserade på tandimplantat.

En olycka, sjukdom eller ärftlighet kan göra att man tappar en eller flera tänder. Tänderna är viktiga av flera skäl. Framförallt för att man ska kunna bita och tugga mat. De fyller även en kommunikativ funktion och gör det enklare att forma ord och prata. Men tänderna påverkar oss även mentalt och det är inte alls ovanligt att man skäms och undviker att le för att försöka dölja att man saknar tänder i munnen. Har man förlorat några tänder kan det därför vara bra att ersätta dessa med nya konstgjorda tänder som exempelvis tandprotes, tandbrygga eller tandimplantat.

Tandimplantat passar tyvärr inte alla

Det som mest liknar riktiga tänder är tandimplantat. Detta beror till stor del på att tandimplantat sitter fast och inte går att ta ut. De konstgjorda tänderna är nämligen fastskruvade i käkbenet. Funderar man på att skaffa tandimplantat ska man kontakta en tandläkare i Stockholm som är specialiserad på just tandimplantat. Tyvärr passar tandimplantat inte alla och därför gör tandläkaren först en ordentlig undersökning och utredning för att ta reda på om behandlingen har en chans att lyckas. Detta brukar hos de flesta tandläkare vara kostnadsfritt och man förbinder sig inte till någonting. Det kan därför vara bra att konsultera mer än en tandläkare för att också kunna jämföra priser. Tandimplantat är kostsamt och därför erbjuder också vissa tandläkare räntefria avbetalningsplaner.

23 Apr 2022