Tandläkare i Sundbyberg hjälper dig med din utslagna tand

Tandläkare i Sundbyberg kan se till att din utslagna tand inte förblir utslagen. Följ nedanstående råd och håll huvudet kallt, så kan du få hjälp med tanden.

Att få sin tand utslagen behöver inte vara slutet på ditt vackra leende. Om du följer nedanstående råd och får en akuttid inom 24 timmar så kan en duktig tandläkare i Sundbyberg hjälpa dig att sätta tillbaka tanden. Och även om du inte skulle kunna rädda tanden så kan du få ett implantat som kommer att se ut som och kännas precis som din gamla tand. Men dina chanser att rädda tanden är många och goda.

6 tips från din tandläkare i Sundbyberg om du slår ut en tand

A och O kring att sätta tillbaka en tand som slagits ut handlar om förvaring. Kan tanden förvaras på rätt sätt håller sig roten vid liv. Och så länge det finns liv i roten finns det hopp för tanden.

  1. Prio nummer ett är att hålla tanden och dess rot fuktig. Torkar roten in, då är det kört. Sedan kan denna förvaring vara olika bra.
  2. Bästa sättet att förvara tanden är på sin ursprungliga plats inne i munnen. Där har du perfekta förutsättningar för tanden och den mår som bäst.
  3. Kan den av någon orsak inte sitta på sin plats kan du lägga den i ett glas med mjölk.
  4. Har du ingen mjölk kan du lägga den under tungan.
  5. Ett alternativ är koksaltlösning. Dock inte sötvatten, då det är skadligt för roten.
14 May 2022