Strukturera upp garaget

Det finns en yta i hemmet som kan skapa en hel del ångest. Detta då ytan i fråga är väldigt svår att få någon egentlig ordning på. Hur man än vrider och vänder på det så går det inte att få ett garage att bli snyggt. Eller? Nåja, det kanske inte behöver vara så snyggt heller. Inte i ordets egentliga mening. Det handlar trots allt om en yta som är tänkt för förvaring, för reparationer och för mindre renoveringsprojekt.

Det utesluter dock inte att man inte kan göra det bästa av situation och skapa bättre trivsel genom att strukturera upp garaget en smula. Här ska vi ge några tips som bokstavligt talat sträcker sig från golv till tak. Enklast blir det om vi radar upp tipsen och förklarar hur vi tänker.

Industrigolv i det egna garaget

Här kommer våra små tips för hur du kan skapa en trivsam - och mer funktionell - plats att ställa bilen i.

  • Industrigolv: Golvet fyller två funktioner i ditt garage. Dels så ska det vara hållbart, det sk klara trycket från din bil och alla andra saker som väger lite mer. Dessutom så ska det klara av spill från olja, bensin, kemikalier och annat som du kan hantera där. Och: det ska vara lättstädat. Det utesluter vår andra funktion i form av att golvet ska vara snyggt. För, det finns väl inget golv som har denna höga funktionalitet och som ändå ser snyggt ut? Jo, det finns industrigolv. Ett industrigolv är ett golv som man normalt använder i - just det - industrier av allehanda slag. men, ett industrigolv används även i butiker, i labb, på sjukhus, i skolor och i exempelvis större sportarenor. Kort sagt: överallt där det finns ett hårt tryck från exempelvis tyngre fordon, av lagrade varor eller där mycket folk är i omlopp. Golvet i fråga är stryktåligare än vad exempelvis betong är - och betydligt mycket snyggare och lättare att städa. Vad mer kan du begära i ditt garage? Mer om industrigolv: http://www.industrigolv.net/.
  • Arbetsbänkar: Här gäller det att tänka till. Hur mycket arbetsyta behöver du - och var ska de stå? Mät upp ett lämpligt utrymme och skapa en zon där du kan jobba i lugn och ro. Försök att strukturera upp verktygen på en gång. Genoma tt använd aen tavla där du hänger upp (och målar runt om så att du - och påminns - om var alla saker ska hänga) verktygen så skapar du ordning och reda. Under bänken kan du sätta skenor där du sedan har lådor som går att dra in- och ut. I dessa kan du ha muttrar, skruvar och andra mindre saker - märk upp varje låda.
  • Förvaring: Elfa-hyllor är perfekta sett till att du själv kan anpassa höjden och mellanrummet. Även djupet går att anpassa efter behov - det finns både grundare och djupare hyllplan att välja bland. Se till att hänga så högt som möjligt för att skapa ett luftigare intryck i garaget. Det går att använda pallar och stegar med ståplan för att nå bättre.
1 Jun 2018