Större chans att ta körkort genom en trafikskola

De flesta som har körkort kan sluta ögonen och minnas den första gången de fick sätta sig ned bakom ratten, stoppa in nyckeln, lätta på kopplingen och försiktigt trycka ned gasen för första gången - utan någon sittande vid sidan av. Att ta körkort är till mångt och mycket det gör att man blir vuxen; man får köra bil på egen hand och man kan därmed också njuta av den stora frihet som detta ger. Möjligheterna ökar, man bli inte bunden till exempelvis föräldrarnas förmåga att skjutsa, busstider eller annat: man kan när som helst sätta sig bakom ratten och åka precis vart man vill. 

“ Vägen till körkort kan vara väldigt lång. Det handlar om mycket nerver, det handlar om kunskap och det handlar om att tro på sig själv. Rätt utbildning är ett måste “ 

Alla som tagit körkort vet dock också att vägen till rosa lappen är ganska mödosam. Kraven har dessutom höjts och det är många saker som man måste klara av innan man får kvittot på sin egen förmåga att framföra en bil. 

Att köra en bil i en större stad som Stockholm sätter dessutom högre krav på föraren som måste ha kunskaper, spelsinne och en förståelse för andra bilister för att kunna klara av de vardagliga prövningarna den hektiska stockholmstrafiken ger. Att ta körkort i just Stockholm är därför att anse som betydligt svårare än i en mindre stad - något som i sin tur leder till att behovet av professionell hjälp nästan är att anse som ett måste. 

En trafikskola blir - för många - ett nödvändigt steg och det finns väldigt många fördelar i att anmäla sig till en sådan snarare än att övningsköra privat. 

Fördelar med att välja en trafikskola i Stockholm 

Det går att ta körkort enbart genom att övningsköra privat och med exempelvis sina föräldrar som handläggare. Men, mycket tyder på att detta sätt inte alls ger samma förkunskaper och djupa förståelse för trafiken som fallet blir om man kör vid en trafikskola i Stockholm. I många fall så ärver man föräldrarnas sämre trafikvanor. 

Föräldrarnas kunskaper är inte lika höga som en utbildad trafiklärare, de kör mer på känsla och de vet inte - exakt - hur varje uppkommen trafiksituation ska hanteras. Går man på en trafikskola i Stockholm så får man den välbehövliga grunden att stå på genom resten av livet. Där har vi också ett nyckelord i sammanhanget: kunskaperna ska sitta kvar under resten av livet. 

“ Att hårdplugga inför teoriprovet kan fungera för stunden - men det handlar om en tunn fernissa av kunskap som försvinner för varje år. Till slut har det mesta försvunnit och man blir en sämre bilförare “ 

Det är samma sak som inför allt annat. Tränar man under en längre tid - och på rätt sätt - så sitter också kunskaperna kvar. Att stressa inför teoriprovet, förlita sig på tur vid uppkörningen - en lugn dag, fint väder och en behaglig tur att köra - och hoppas på det bästa kan gör att man klarar av körkortet. Men - är man förtjänt av det? Skulle man klara av en uppkörning följande dag - eller nästa år? Vi skulle säga att en elev vid en trafikskola är betydligt bättre förberedd och redo för att köra bil - både för stunden och för resten av livet. 

Priset är en sak som många hänger upp sig på. Man tycker att kostnaden för en trafikskola är för dyr. Visst, det kostar lite pengar. Men i summan man betalar så finns även en större chans att nå det slutliga målet i form av en rosa lapp att stoppa i plånboken. Och: som förälder så bör man vara beredd att betala för att se sitt barn lära sig att köra bil på ett korrekt och säkert sätt också. 

21 Dec 2017