Spara pengar på att handla på nätet

Vi är många som har upptäckt de många fördelarna med internet. Vi använder det när vi jobbar, när vi letar efter information, så till den grad att nästan har slutat att prata med varandra. Alla har ju smartphones, numera och även när vi sitter i grupp, sitter vi och tittar i våra egna mobiler och chattar med andra som inte är i rummet. Det trevliga samtalet har försvunnit. Föräldrar pratar allt mindre med sina barn, vilket är illavarslande. Det är trots allt i relationerna med varandra som vi lär oss. Om vi får all information från nätet, är det snart illa ute med oss. Det finns nämligen inga spärrar för vad som finns där. Där finns i princip allt. Är man ung, och inte har så stor erfarenhet av livet kan det som finns där, fördärva en människa. Det är därför internet inte ska vara den enda kunskapskällan för våra ungdomar. 

Handlarna 

Men nu ser utvecklingen ut som den gör för tillfället. Vi, både vuxna och barn, har flyttat ut på nätet, och det är vi som är potentiella kunder, alltså bör ju handlarna också göra det. De som inte gör det halkar ohjälpligt efter. En diskussion som har tagit fart är den om hur dåligt det har gått för H&M, och att de inte har haft så tilltalande e-handel, eller inte tillräckligt bra e-handel för att människor ska överge sina favorit e-handlar och köpa från dem. Eller så har det inte alls med e-handelsplatsen att göra, utan snarare den att människor kanske har tröttnat på låg kvalitet och hellre vill satsa på kläder med högre kvalitet. Det kanske inte är att bara ”köpa-slita- länga” mentalitet som gäller längre?

Produkterna

Vi är ju vana (i alla fall den ålder generationen) vid att gå in i fysiska butiker och känna och nypa på varorna innan vi köper dem. Den kommande generationen kommer sannolikt inte att ha det behovet. Vi måste inte det, vi vet ungefär hur varorna är, även om vi bara ser dem på skärmarna på våra datorer eller mobiler. Och skulle vi vilja nypa och känna på dem, kan vi alltid gå till en fysisk affär och göra det och sedan gå hem och beställa dem. Priserna på nätet är så pass mycket lägre än i fysiska affärer. Så vad händer när vi inte promenerar ut i affärerna längre? Kommer alla handlar att försvinna? De kommer säkert inte att försvinna, istället lär de flytta in i lagerlokaler där personalen lär ta emot beställningarna, packa varorna och sända dem till oss. De behöver inte arbeta på helger och kvällar längre, utan kan ha normala arbetstider som alla andra. Vi som är kunder får lägre kostnader för våra saker. Alla vinner på situationen. 

Alla våra fritidssaker kan fås på nätet. Vi handlar resor, hotell, spa och det vi behöver för semestrarna på nätet. Så nästa gång du ska ut och resa, varför inte handla resväskan och kläderna nätet? Du kan spara pengarna som du i stället kan lägga på annat.

29 Dec 2017