Solceller till er BRF - nu eller sen?

När kan det vara rätt tid att skaffa solceller till er BRF? Kommer ägandet av solceller att bli mycket billigare, eller är det redan så billigt det kan bli?

Detta kan nog vara frågor ni ställt er på era styrelsemöten i bostadsrättsföreningen. Det är ju en stor investering och det tar ett tag innan det betalar sig. Det har i flera år hetat att det kommer att bli billigare med solceller, men numer är det en myt. Det var sant för 10 år sedan då priset störtdök 80% under bara några få år. Men sedan dess har det hållit sig ganska stabilt.

Solceller har landat på en relativt stabil nivå. De kommer givetvis att fortsätta bli lite billigare och effektivare för varje år. Men inte så mycket att det är orsak att vänta på “rätt” tid.

Priset på solceller är stabilt för BRF- men elpriserna skenar

Vi har sett hur känsligt elpriset är för olika världshändelser. Det kan vara miljöomställningen, närliggande krig eller andra sorters händelser som helt kan omstörta hur mycket en kilowattimme kostar. När ni väl har investerat i era solceller så går ni helt fria från sådana osäkerhetsmoment. Ni kan ge era bostadsrättsinnehavare ett stabilt pris på el - oavsett vad som sker i världen. Så svaret på frågan när det är dags att skaffa solceller är: nu.

Det är tid att köpa solceller till er bostadsrättsförening nu. Ni ska inte titta på hur mycket billigare solcellerna blir - den tekniken är mogen nog - utan på hur mycket dyrare elen kan bli.

25 Mar 2022