Snyggast med stensättning i trädgårdar

Det snyggaste som finns är väl ändå stensättningar i trädgårdar, eller kanske inte bara i trädgårdar utan framför allt i uppfarten eller kring tomten invid huset eller invid garaget. Många väljer att asfaltera invid uppfarten till sitt garage, men stensättning är det absolut i särklass snygaste som man kan göra för utseendet på tomten. Så om du är intresserad av hur du får tagi duktiga stensättare i Stockholm är det bäst att läsa vidare här.

Därför är stensättning snyggast

En stensättning är bland det snyggare alternativet när man ksa bygga en uppfart till sitt garage. Stenarger ett bra mycket mer levande intryck än asfalt. Asfalten skiftar inte i färg, såsom olika stenar gör. Väljer man till exempel marksten till sin stensättning får man olika färger på stenarna och man får en ljus sten som skiftar från allt från kritvitt till beige, till grått i lite olika nyanser. Väljer man skiffer får man grå sten i olika nyanser. Asfalten är svart, hur man än gör den. På så sätt är den väldigt slät, men tråkig att titta på. Med en stensättning kan du variera utseendet. Antingen kan man lägga stenarna i rader, eller i rutor, i fiskbensmönster, eller hur man nu önskar själv att markstenen ska läggas. Variationerna är oändliga.

Stensättningen kan man dela av trädgården

Nu finns det ju fler alternativ till stensättning än bara på uppfarten. Man kan ju dela av i trädgården med stensättningen. Vill man bygga avdelningar i trädgården kan man det. Vill man bygga gångar, stigar, terasser, eller rabatter kan man göra det med en stensättning. Det är lite svårt att åstadkomma det med asfalt, dessutom blir det inte lika snyggt heller. Med en stensättning får du ett utomhusgolv, som du kan möblera så att du får större ytor att röra did på, men utomhus.

Göra det själv? Anlita proffsiga stenläggare!

Är man noggrann och praktiskt lagd kan man ganska säkert lägga stensättningen själv. Det krävs tålamod och bra redskap om du ska lägga markstenen själv. Du bör gräva ut, lägga markduk, sand, grus och makadam som underlag innan du lägger markstenen. Sedan bör du packa stenarna så pass hårt så att de ligger alldeles sida vid sida så att inte tjälen eller markens rörelser får stenarna att flytta på sig. Det bästa är däremot att anlita en stenläggare, till exempel i Stockholm för jobbet. Här kan du läsa mer om duktiga och proffsiga stensättare i Stockholm: stensättarestockholm.se.

22 Jul 2019