Smidig kontorsflytt genom rätt flyttfirma

Om man som företagare i Stockholm står inför det faktum att man måste byta lokaler för att ta sin verksamhet till en ny nivå – något som inte alls är ovanligt; man byter antingen av det faktum att det går bra för tillfället eller för att det kanske går lite sämre – så kan det finnas ett stort värde i att anlita rätt flyttfirma.

Att genomföra flytten på egen hand och låta de anställda bära är sällan ett alternativ och i och med att flertalet flyttfirmor finns som specialiserat sig på tjänsten kontorsflytt så är det också det vi rekommenderar. Dock så bör man vid ett sådant läge redan på förhand komma överens med den flyttfirma man anlitar om vissa detaljer i flytten.

En kontorsflytt kräver trots allt lite mer än vad en vanligt sådan gör och av den anledningen så tänkte vi rada upp några tips kring hur man ska tänka om man står inför att att välja. Vi sätter priset lite åt sidan här; naturligtvis är det viktigt att man som företag inte betalar för mycket för sin kontorsflytt – men så mycket skiljer det faktiskt inte i pris mellan flyttfirmor som erbjuder tjänsten och därför lämnar vi det. Istället tycker vi att du ska fokusera på detta:

  • Paketering. Se till att både paketering och packning ur kartongerna sker och att flyttfirman verkligen har vana av att hantera känsliga, tekniska instrument som exempelvis dina datorer. En skicklig packmästare kan vara avgörande här och flyttfirmans referenser blir för dig nödvändiga att ringa. Kort sagt; har företaget vana av att genomföra en kontorsflytt i Stockholm – validera detta genom att ringa till de klienter som anlitat dem och hör dig för hur de upplevt servicen.
  • Tiden. En kontorsflytt är känslig sett till att man inte har råd att tappa i produktion. Sker den över en helg – ja, då ska allting vara på plats så att de anställda redan på måndag kan sätta igång att jobba. Ser man frågan ur detta perspektiv så bör man således se till att flyttfirman kan avsätta tillräckligt med manskap och kanske – beroende på hur stort företag som ska flytta – erbjuda två bilar.
  • Garanti och försäkring. Även om du anlitar den bästa flyttfirman som finns i Stockholm för din kontorsflytt så kan det hända olyckor. Det vill säga, man kan bli påkörd, någon kan halka och så vidare – saker som kan hända – och det som skiljer en bra flyttfirma mot en sämre är att den bättre jobbar mot ett försäkringsbolag. Viktigt för dig och ditt företag.
23 Jan 2023