Skicklig rörmokare i Hägersten som även kan rycka ut akut

Har du ett rör som läcker under diskbänken? Det finns rörmokare i Hägersten som har journummer och kan rycka ut akut. Här kommer några användbara tips.

Avloppsstopp, läckande rör eller en värmepump som plötsligt stannar är bara några av de saker som kan göra att man måste anlita en rörmokare akut. Är det ett rör som har sprungit läck finns det också några saker som man själv kan göra innan rörmokaren hinner fram och som kan begränsa vattenskadorna.

Nummer ett är att stänga av vattnet genom att vrida på huvudkranen. Ofta sitter den under diskbänken eller tvättstället. Går inte detta kan man försöka täppa till vattenläckan med en trasa och minska flödet, men se upp för hett vatten. Försök även att samla upp vattnet genom att ställa en hink under det läckande röret.

Viktigt att tänka på när man anlitar en rörmokare

Hur mycket det kostar att anlita en rörmokare i Hägersten akut beror på arbetets omfattning och materialkostnaden. Men man får även betala för rörmokarens restid och därför kan det vara bra att välja en firma som inte ligger alltför långt ifrån där man bor. Viktigt är förstås att den rörmokare man anlitar är auktoriserad.

Behöver man hjälp med mindre akuta saker som exempelvis installation av en tvättmaskin eller byte av blandare, kan det vara klokt att ta in kostnadsförslag från några olika rörmokare. Gäller det ett mer omfattande arbete ska man även be om referenser. Det är viktigt att man kontrollerar referenserna genom att ringa upp och ställa frågor.

28 May 2023