Sexleksaker ökar välmåendet

Varje gång vi har sex så frigörs endorfiner som i sin tur gör oss gladare, piggare och som får oss att må bättre. Adderar man tilld etta en orgasm - ja, då blir dosen av endorfiner än högra och således så ökar också vårt välmående. Även ur ett träningsperspektiv så är ett samlag väldigt bra, man räknar med att ett sådant som pågår i fem minuter bränner lika mycket som fyra minuters löpning eller tio minuters yoga. Och: det gäller en kvinna som enbart ligger i missionären. Det finns naturligtvis mer akrobatiska övningar som bränner ännu fler kalorier.

Sex är en nödvändigt ingrediens i hur vi mår och det är också viktigt att vi får en dos av sex i våra liv - oavsett om vi lever i förhållande eller som singlar. många brukar jämföra en orgasm - manlig eller kvinnlig - med att “lätta på trycket” och visst finns det en poäng i detta resonemang. vi lever idag lite mer uppskruvat än vad vi förr gjorde - vi har högre stress, mer press och vi är ständigt uppkopplade mot omvärlden. Allt detta gör att vi behöver ventiler som ger oss en chans att andas. Sex är definitivt en stor sådan.

Vi nämnde att man behöver ett fungerande sexliv även som singel och här skulle vi vilja slå ett slag för sexleksaker. Detta gäller för övrigt även för par som kanske känner att sexlivet gått lite i stå - där blir sexleksaker en extra krydda. Det har alltid varit lite hysch-pysch kring just sexleksaker och många tänker sig stora penisatrapper som är vanligt förekommande i vuxenfilmer. Sådana finns också - men sexleksaker idag är betydligt mer sofistikerade och diskreta. Det handlar i många fall om saker som du - som kvinna - kan fästa på ditt finger och där vibrationer hjälper dig att nå klimax snabbare, och starkare.

Det man ska veta är att utvecklingen för sexleksaker gått framåt och att detta gjort att fler och fler dels börjat tala öppet om dem och dels också tagit bort den skamliga fernissa som legat över produkterna och de som använt dessa. Mycket av skammen försvann förmodligen i samband med det beryktade avsnittet av Sex And The City där den annars så pryda karaktären Charlotte fann fördelarna med sexleksaken under namnet Rabbit. Efter det avsnittet så fick kvinnor mer skinn på näsan och vågade dels tala öppet om sina erfarenheter och dels också prova på nya sexleksaker - men där nämnde Rabbit´s försäljningssiffror nådda helt nya höjder.

Sexleksaker i Stockholm - ett besök i en fysisk butik?

Vi ska säga attd et fortfarande finns ett litet hinder då det kommer till sexleksaker och detta gäller själva inköpet. Många upplever dels att det är pinsamt att köpa över disk och många upplever att butikerna där de säljs inte känns tilltalande på något sätt. Besöker man en butik för sexleksaker i Stockholm som kvinna så är det svårt att inte känna sig uttittad och där man kläs av med blicken. Det här är lite av ett stigma - men det finns andra vägar att gå. Numera så är onlinehandeln en viktig ingrediens för sexleksaker. Man beställer det man vill ha, man betalar och man får det hemskickat i ett diskret paket där det inte står någon avsändare.

Vi skulle verkligen rekommendera denna lösning och vi skulle även föreslå att man - antingen ensam, eller tillsammans med sin partner - gör det hela till en rolig resa. Det är helt enkelt rolig att sitta och se över utbudet, tänka på hur respektive leksak skulle fungera samt hur den skulle kunna förbättra sexlivet. Avdramatisera hela förloppet. Det handlar trots allt bara om leksaker - men för vuxna.

9 Nov 2017