Se till att bli hittad i Stockholm

Bor du i Stockholm? Söker du nytt jobb? Bland det första som man bör tänka på om man söker nytt jobb, är att bestämma sig för vilket slags jobb som man är intresserad av. Det är relativt lätt att få ett nytt jobb i Stockholmsområdet. Det finns relativt många jobb, även om man inte har någon högre utbildning än till exempel gymnasiet. Här tar vi upp några av de slags jobben som finns till förfogande i Stockholmsområdet.

Vad passar dig? Vilka slags jobb skulle kunna intressera dig? Här finns några olika branscher som det är relativt lätt att få jobb inom. Antingen inom vården, som till exempel hemtjänsten, eller som personlig assistent. Man åker då hem till folk som har ett vårdbehov. Arbetar man inom hemtjänsten så arbetar man i hemmet, städar, tvättar, lagar mat eller köper hem mat till den som inte kan göra det själv. Arbetar man som personlig assistent, hjälper man den personen med allt det som den personen behöver.

Restaurangbranschen

Vill man arbeta inom restaurangbranschen, kan man utan någon annan utbildning än gymnasiet, arbeta i köket. Oftast börjar man som diskare. Man får diska efter restaurangets gäster helt enkelt. Här kan man antingen arbeta vid frukost, på hotell. Arbetar man som frukostvärdinna, ställer man fram frukost och diskar sedan undan efter hotellets gäster. Sedan kanske man går upp i hotellets rum och städar rummen.

Butiksbranschen

Vill man arbeta i butik, så finns det möjlighet att packa upp alla livsmedel som kommer ut till affärerna och som ska lägga upp på olika hyllor och prissättas, eller så kan man sitta i en kassa och ta betalt av alla kunder som har handlat i affären. Man kan även arbeta som dekoratör och göra fint i affären, klä dockor som bär kläder, eller ställa upp fina saker i ett skyltfönster.

Säljare på företag

Utan större utbildning kan man även arbeta som säljare. Här tänker vi inte i första hand om skoförsäljare, eller liknande utan som säljare. Många arbetar med företagets varor och ser till så att andra företag lär känna företagets varor och tjänster. Då har man ofta telefonen som sitt arbetsverktyg. Man ringer då upp olika människor och pratar om varför företaget ska bli intresserade av det som du ringer och berättar om. Är man då en duktig säljare kan man få en hög lön ganska snabbt, även utan en högre utbildning. Här kan du läsa mer om hur rekryteringar går till i Stockholm på: https://www.rekryteringstockholm.biz.

1 Nov 2019