Säkerhetsdörrar ett nytt steg för en BRF i Stockholm

Ett sätt att höja värdet på bostäder i bostadsrättsföreningen är att investera i säkerhet. Kanske investera i säkerhetsdörrar som hindrar tjuven i Stockholm.

Bostadsrättsföreningens möten var ofta välbesökta då alla hade ett engagemang i huset. De hade under åren renoverat innan saker och ting blivit för slitna och på så vis hade huset en standard över det vanliga. Därför fanns en del pengar som kunde användas till att göra något extra för bostadsägarna själva.

Idéerna var många men den som väckte mest intresse var frågan om säkerhetsdörrar. De bodde trots allt i stan och det kunde inte skada att höja säkerheten. Gunnar fick i uppgift att hitta ett företag som kunde lämpa sig för den uppgiften. Han skulle samla in offerter från olika företag för att kunna jämföra.

Säkerhetsdörrar ger mer än trygghet

Vid mötet månaden därpå presenterade han företagen som kunde installera säkerhetsdörr i Stockholm och alla var rörande överens om vilka de skulle välja. Företaget skulle kontaktas för beställning och föreningen bestämde att det skulle vara säkerhetsdörrar till lägenheterna och även till balkongdörrarna hos dem som bodde på markplan. Anledningen var att det var en vanlig väg för tjuvar att ta sig in.

Dörrarna var snygga och hade fler egenskaper än bara skydd mot oinbjudna gäster. De gjorde så att ljuden från trapphuset inte nådde in i lägenheterna. Brandsäkerheten ökade och sist men inte minst blev energikostnaderna lägre. Så många fördelar som samtidigt höjde värdet på lägenheterna var en exceptionellt bra investering.

1 Jan 2023