Så kan man lösa försörjningen av elbilar

Funderar du på att skaffa dig en elbil? Du kanske är beredd att gå över och bli helt och hållet miljövänlig? Det är en otroligt bra tanke att förverkliga det och på så sätt är du en del av lösningen till hela jordens problem; att vi människor är på väg att underminera hela planetens och därmed vår egen möjlighet till fortsatt existens. Men, kanske du säger, det finns så många problem med att köra elbil. Vad gör man om elen i batteriet i bilen tar slut? Vi är ju så vana vid att det dyker upp en bensinmack så snart vi bara behöver det och tankar bilen innan tanken tar slut. Hur ska vi, osm har elbil, klara av att "tanka" vår bil när det behövs?

Skaffa fler laddstationer i storstäderna

Ett sätt som skulle avvärja alla problem med elbilar är att se till att både leverantörer av el, och att de som nu säljer bensin, ser till att det finns fler laddstationer i storstäderna, som i Stockholm, Göteborg och Malmö. Skulle samtliga besinstationer i stället för bensin se till att det fanns laddstationer på bensinmackarna, skulle ju problemet var löst.

Skaffa egen laddbox i hemmet

Är man orolig att den egna elbilen ska stå utan el, just som man är på väg till det där viktiga mötet, kan man till exempel se till att bilbatteriet är fullt laddat varje dag. Installerar man en laddbox i hemmet, kan man ladda bilen under natten, då man ändå sover och inte använder elen på något sätt som stör laddningen av elbilen.

...men hur miljövänlig elen vi använder till elbilen?

Ett annat problem uppstår, om vi alla skulle använda el till våra nya elbilar, och det är frågan om hur mijövänlig elen är, som vi använder till att ladda våra elbilar. Säg att vi alla, i dag skulle byta ut våra bensindrivna bilar till elbilar. I stället för bensin behöver vi ju då el. Skulle elen produceras med hjälp av fossila bränslen, skulle ju avgaserna och koldioxidutsläppen bara förflyttas från bilarnas avgaser till avgaser ur leproduktionen. Det skulle bli plus-minus-noll för miljön. Därför behöver vi samtidigt ställa om till mijövänlig elproduktion som vi ställer om till användning av elbilar. 

Vi måste alla ställa om till miljövänlig elproduktion

Det skulle i så fall vara att ställa om till elanvändning av solenergi, vindenergi och vattenenergi. Vi behöver ställa om till egen elproduktion av solenergi, vindenergi eller av vattenenergi. Skulle vi komma dit alllihopa, skulle vi förändra otroligt mycket av jordens resurser och förhindra (eventuellt) en höjning av jordens medeltemperatur.

6 Dec 2018