Så kan en fastighetsägare hitta bra trappstädning

Som fastighetsägare har man entrapphus, trappa rad olika områden man ansvarar för. Avfallshantering, energi, radon, fukt och mögel är bara några ansvarsområden. Många fastighetsägare centralt på till exempel Kungsholmen, i Göteborg, Malmö och andra större städer och områden (i synnerhet kanske Kungsholmen) har säkerligen fått spendera en hel del tid med att läsa på vad som gäller för trottoarer. Att hålla reda på vad man faktiskt ansvarar för är inte alltid särskilt enkelt.

Såvida inte någon överenskommelse har skett mellan till exempel en mindre bostadsrättsförenings medlemmar (att man tar hand om trappstädningen själv mot en sänkning av avgiften), är det vanligt att trappstädning beställs och utförs av en extern firma. Har man en fastighet någonstans centralt – Kungsholmen eller Majorna till exempel – har man garanterat flertalet aktörer att välja mellan. Då kan det löna sig att välja en firma med omsorg.

Miljövänliga produkter

De allra flesta av oss kan skriva under på att de tär viktigt att vara rädd om miljön. Det här håller många städföretag med om, och en hel del profilerar sig med att de endast använder sig av miljövänliga produkter vid exempelvis en trappstädning. Innan du kontaktar en städfirma kan du helt enkelt fråga vilken syn de har på detta.

Tittar man på innehållsförteckningen för ett rengöringsmedel är det sällan lika fräscht som det doftar. Vid tillverkning och användning tär dessa mer på miljön än miljömärkta produkter.

Ta in flera offerter

Ponera, som i exemplet lite högre upp i texten, att du har en fastighet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Antalet firmor du kan välja mellan kommer då att vara högt. För att säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris kan du ta in flera offerter – och med tanke på det goda utbudet, kan du ta in många prisuppgifter.

När du väl hittar en bra firma kommer du säkerligen att vilja fortsätta samarbetet en lång tid framöver. Även om det må vara en liten del av månadsbudgeten, adderar städkostnaderna ihop till relativt stora summor över tid. Se till att du hittar en firma som tar ett rimligt pris för sin trappstädning.

Kontrollera vad som faktiskt städas

När du väl har hittat en firma som börjar sköta er trappstädning kan det vara läge att kontrollera att allt faktiskt städas. Bland annat bör följande punkter ombesörjas:

  • Sopning samt våttorkning av samtliga trapphus
  • Putsning av portglas
  • Dammsugning av entrémattor
  • Rengöring av skrapmattor och skrapgaller
  • Rengöring av hissar, väggar, element och ledstänger
  • Tvättmaskiner och torktumlare torkas av
  • Dammfiltret i torktumlaren töms.

Dessa punkter är vad som brukar ingå vid en trappstädning, oavsett om den utförs på Kungsholmen, i Skåne eller i Norrland. Exakt vad som ska göras är naturligtvis något som fastighetsägare och städfirma får föra en dialog kring.

www.trappstädningkungsholmen.se/ är en kompetent firma som alltid gör ett kompetent jobb och har många goda referenser. 

 

5 Oct 2018