Så får du ett rent hem mitt i vardagen

Har du också svårt att få tid och energin till att hålla rent ditt hem? Många har anlitat hemstädning därför att de hellre gör roligare (och kanske mer meningsfulla?) saker på sin fritid. Har man kort om tid och arbetar mycket under vardagarna, kan orken sina lagom till helgen. I stället för att ha dåligt samvete över dammkorn hemma, eller en översvämmad diskbänk, kan man anlita en städfirma som gör det möjligt att sedan behålla ordningen hemma. Man kan även anlita samma städfirma att ta hand om smutstvätten. Det kanske du visste?  I år har tjänsterna som är berättigade till Rut-avdraget utökats att även innefatta tvättjänster. Många har svårt att även hinna få tvätten tvättad under veckodagarna och smutstvätten växer till en jättehög. Då kan städfirman även ta den när de gör sin hemstädning hos dig. Bra, eller hur?

Hur väljer man rätt städfirma?

Bor man i Göteborg, till exempel, kan man välja mellan många städbolag som erbjuder just hemstädning.Eftersom man släpper in städpersonalen hem till sig vill man ju helst välja någon som man kan lita på. Dels vill man veta att de städar på rätt sätt, men även att man kan lämna sitt hem, och de inte gör konstiga saker hemma hos sig, som att stjäla ens värdesaker, eller liknande. Känner man inte till någon städfirma som har bra rykte om sig kan man alltid börja med att googla" hemstädning Göteborg". När du väl har gjort det, får du flera exempel på städfirmor som du kan ta kontakt med. Kontroller att firman du vill anlita har:

1. En sekretesspolicy, eller skriver under sekretessavtal

För dig som släpper in dem till ditt hem, är dt viktigt att de som kommer och städar inte berättar om ditt hem, eller ger ut koder, nycklar eller annat till någon annan. Man vill inte att de ska sprida information om ens hem, värdesaker eller ägodelar. Företaget ska kunna garantera att de behåller all sådan information för sig själva.

2. Ansvarsförsäkring

Skulle något hända hemma hos dig när de städar, ska de kunna ersätta det utan att det ska gå på din hemförsäkring eller liknande. Det minsta ett städbolag ska ha, är i alla fall en egen försäkring som täcker eventuella skador som sker hemma hos dig.

3. Kollektivavtal

Man vill kanske inte att de som städar ska ha dåliga arbetsvillkor. Ju bättre personalen har det, desto tryggare är det för dig, och ett tecken på att de är ett seriöst företag, och inga lurendrejare.

4. Bra offerter

Bra pris är viktigt för många. Det är viktigt för dig som kund att få offerter på det du ksa betala, och att priset för deras tjänster är tydliga innan du anltiar dem.

5. Goda referenser

Helst ska ju städbolaget ha bra referenser, på att de är noggranna och trevliga, mot kunderna. Att de är resonabla och lyssnar på önskemål och har ett trevligt bemötande.

6. Använder miljövänliga medel

Detta är viktigt, att de inte använde starka och miljfarliga rengöringsmedel som förstör vår natur. Välj hellre ett företag som använder miljövänliga medel och redskap, så gör du naturen en tjänst.

1 Aug 2018