Så blir du motiverad inför storstädningen

Att sätta igång med en städmaterialstorstädning kan kännas närmast som en omöjlighet för vissa. Det är ett projekt som inte bara tar tid – utan också energi. Få kan dock förneka den sköna känsla som infinner sig när huset är välstädat och prylarna välorganiserade. I den här texten samlar vi ett antal tips som kan hjälpa dig att bli mer motiverad inför din storstädning.

Föreställ dig hur ditt hem ser ut när det är klart

Det spelar ingen roll om du har en lägenhet i Stockholm eller en villa på glesbygden – det här bör höja motivationen för de flesta. Motivationen du får bara av att föreställa dig hur ditt hem ser ut när storstädningen är klar, kan räcka bara det.

En idé kan vara att söka på nätet efter inspiration. Hemmet bör likna ditt i någon mån – har du en liten och minimalistiskt inredd lägenhet i Stockholm kan du söka efter bilder på liknande bostäder. Kanske kan du passa på att köpa en ny matta också?

Organisation höjer produktiviteten

När städningen väl är klar finns sannolikheten att ditt liv påverkas till det bättre efteråt. Har du haft det riktigt stökigt under en lång period kan det faktiskt indirekt gå ut över relationer eller karriären. Du har säkerligen någon gång noterat att du är mer energisk och mer produktiv i en välorganiserad miljö. En välstädad och fin bostad kommer framkalla just dessa känslor.

Berätta om dina planer

Om du under en längre tid har haft det stökigt i lägenheten, kan det hjälpa att berätta om dina planer på en riktig storstädning. Du kommer då att få frågor från vänner och familj om hur det går med städningen. Den här ”pressen” kan vara tillräcklig för att motivera dig att börja städa – och dessutom göra det riktigt bra.

Ett liknande tips är att bjuda över vänner på eftermiddagen. De flesta vill inte gärna visa upp ett stökigt hem för vänner och bekanta och pressen – inte minst tidsaspekten – kommer säkerligen att hjälpa dig hitta ditt driv för städningen.

Grannar

Något annat att fundera på är grannarnas intryck av lägenheten. Ponera att du bor i en lägenhet i centrala Stockholm eller Göteborg med stora fönster (kanske i synnerhet Stockholm, som är väldigt tätbebyggt) – kanske vill du inte visa upp en stökig lägenhet för omgivningen? Tankarna på vad lägenheten ger för intryck utåt kan kanske också hjälpa dig att hitta drivet att påbörja din storstädning.

Lycka till! Vi råder dig att anlita en kompetent firma som storstädningstockholm.net

 

23 Sep 2018