Så är det att arbeta som skräddare

Är du i ett skede i livet när du inte riktigt har bestämt dig för vad du ska bli "när du blir stor"? Man behöver inte vara ung och i skolåldern för att fundera över just den frågan. Många kommer till en punkt mitt i livet, då man kanske har arbetat ett tag med det man trodde man ville arbeta med hela livet, men inser när verkligheten kommer i kapp att det inte riktigt blev som man hade önskat eller drömt om. Andra kanske sliter ut sig och inser att man måste byta inriktning och arbeta med något annat. Ju äldre vi blir och ju längre vi håller oss friska desto längre tid är det meningen och ekonomiskt för oss och för samhället i stort, att vi ockås ska arbeta längre tid. Då är det kanske inte möjligt att arbeta med arbeten som kanske är krävande fysiskt. Är man duktig på att sy, kan man fundera på hur det skulle kunna vara att arbeta som skräddare.

Ett kreativt arbete

Det minsta man kan säga om arbetet som skräddare är att det är ett mycket kreativt arbete. Man får se hur plagget tar form. Man får använda sin fantasi och kreativitet när man ska sy ett plagg som kunden önskar att det ska bli. De flesta skräddare skapar sina egna mönster och på det sättet skapar nya plagg. Man kan skapa plagg som inte finns med nya funktioner och former.

Ett tålamodskrävande arbete

Att sy är ett tålamodskrävande arbete. Gör man fel, är det ingen idé att strunta i det och bara sy på. Man måste sprätta om man gör fel och börja om. Ibland måste man sprätta ganska mycket, men sprättar man har man chansen att göra arbetet riktigt bra. Då gäller det att inte fuska och stressa, utan ha tålamod och låta arbetet ta den tid som det tar.

Viktigt med servicekänsla

Att arbeta som skräddare innebär att man möter sina kunder och ger ett trevligt bemötande. De flesta vill anlita en skräddare som de tycker om, och gillar kunderna dig, vill de gärna anlita dig. Då är det viktigt att lyssna på kunderna och tillmötesgå dem. Dina kunder är ju de som ser till att du får inkomster och lön.

Mycket arbete vissa perioder under året

Att arbeta som skräddare kan innebära att man får mågna uppdrag vissa perioder under året; som till exempel till månadsskiftet maj-juni eller lagom till jul, eller många brudklänningar till vår och sommar. Sedan kanske man inte har så många uppdrag under hösten och vintern. Då gäller det att kunna jobba (nästan) dag och natt under de hektiska perioderna och sedan vara ledig när det inte kommer in så många jobb. Läs mer om skräddare i Täby på: skräddaretäby.se.

10 Jun 2018