Så är det att arbeta med kontorsstädning

Är man skoltrött, och inte gillar plugget, tycker att det är tråkigt att läsa böcker och vill göra något som ger lön utan utbildning, är det ingen dum idé att arbeta som städare ett tag. Många ungdomar som arbetar med städning, får insikter i hur det är att arbeta, och göra samma slags sysslor varje dag. Många som är skoltrötta får en inblick i varför det är viktigt att läsa böcker, varför man ska gå en utbildning och vad ett arbete innebär i verkligheten.

Städa innebär göra ett nogrannt jobb

Att städa är ingen lek. Även om det endast är ett städjobb, innebär det trots det att man är noggrann, flitig och kan arbeta ganska snabbt. Den som släpar benen efter sig, bildligt talat, hinner inte med att städa de olika ytorna som behövs rengöras innan arbetsdagen är slut. En städare som arbetar snabbt får fler sysslor utförda och kan dra in mer inkomster till städbolaget. Att sova på jobbet är det få som får betalt för, om man inte råkar ha ett jobb som jour, vilket innebär att man är beredd att arbeta om något händer.

Alla kanske inte kan städa?

Vissa städbolag hävdar att inte alla kan arbeta med städning. Även om det inte innebär att man måste vara utbildad, innebär det att man ser var det inte är rent så att man kan göra en riktig städning och inte hoppar över vissa ytor. Arbetar man på kontor är det viktigt att rengöra alla skrivbord. Torka av skärmar, whiteboard, tömma sopkorgar, rengöra pentryn, eller kök. Torka bort smutsfläckar, dammsuga och moppa golv. Det innebär även att rengöra toaletter, torka rent speglar och vårtorna golv i toaletterna. Många städare får upp en bra fart när de städar och är snabba och på det sättet får in många uppdragsgivare på en och samma arbetsdag.

Varför inte bilda eget städbolag?

Många städare bildar egna företag och kan plocka ut vinst. På det sättet är man sin egen chef och bestämmer själv hur mycket man arbetar. Det svåra är oftast själva företagandet; dra in kunder, sköta administration och marknadsföra sitt företag. Är man driven och vill mer med sitt arbetsliv är det ingen dum idé att starta eget. På det sättet har man möjligheten att påverka sitt liv, få en högre inkomst, större frihet och möjligheten att se till att andra får arbete. Går det riktigt bra, kan man till sist enbart arbeta med själva företagandet och anlita andra som utför själva städtjänsterna. Vi behöver fler entreprenörer. Läs mer här om ett bolag som gör kontorsstädning i Göteborg.

19 Apr 2018