Rusta och matcha leder dig på rätt väg

Står du bara och stampar utan att komma någon vart? Allt för många känner igen sig. Det finns en chans till jobb. Rusta och matcha kan vara din väg dit.

Det kan kännas hopplöst när man står utan jobb. Medan vännerna är ute och roar sig med saker som kostar pengar, får man snällt sitta hemma, för pengarna fattas. Det är inget lätt liv att vara arbetslös, man får kämpa varenda månad för att det ska gå runt ekonomiskt. Men att trolla fram ett jobb, det är inte heller enkelt.

I Sverige har vi turen att ha Arbetsförmedlingen som vi kan vända oss till. Där kan vi få hjälp med att söka olika jobb och även ett litet inkomstbidrag. Inget som räcker långt, men förhoppningsvis så man klarar sig. Dessutom erbjuder de bra program som rusta och matcha.

Rusta och matcha är något för alla

På rusta och matcha deltar man i ett program där man får hjälp att lära sig söka jobb. Man kan få hjälp att se över sitt cv och man kan även få träna på att bli intervjuad. Du får en egen coach som tillsammans med dig följer upp hur det går, antigen vecka för vecka eller varannan vecka. Upplägget kan se olika ut.

Coachen hjälper även till att matcha dig med jobb och kan ibland även fråga en arbetsgivare om det finns en möjlighet till anställning. Detta kan vara vägen till ett jobb och att komma ut ur livet som arbetslös.

19 Jan 2023