Pinsamt med håravfall

För män finns det egentligen bara ett område som man skäms över rent fysiskt. Detta gäller håret och rädslan över att tappa det. I valet mellan att få ölmage, få rynkor eller något annat liknande förfall och att tappa håret så väljer nio av tio det förra. Man blir hellre tjock än flintskallig. För; vad finns det för alternativ egentligen? Få män kan tänka sig att använda en peruk eller en tupé, få män kan tänka sig att göra en klassisk överkamning och väldigt få kan tänka sig att låta håret växa på de områden man fortfarande har kvar hår på. Återstår gör då att raka sig och tyst acceptera att man inte längre kan visa upp en klassisk frisyr för omvärlden.

Problemet är dessutom stort. Man räknar med att ungefär hälften av alla män - i någon form - lider av håravfall. Det om något säger lite om magnituden. Klassiskt är att man börjar tappa håret som en följd av att åren går - men för de som drabbas i tidig ålder kan det hela utvecklas till ett stort problem - ett komplex att jämföra med hur kvinnor kan uppleva rynkor, hängande bröst eller någonting liknande fysisk förfall.

Är då rakhyveln verkligen det enda godtagbara alternativet? Nej, först och främst så skulle vi vilja slå ett slag för acceptansen. Vad spelar det egentligen för roll att du börjar få vikar eller att håret börjar så sakteliga dra sig tillbaka i en tyst reträtt? Har inte du som man rätt att ändå låta håret växa? Vi anser det - men vi vet även att problemet sitter djupare än då och vi tänkte därför presentera en annan lösning. Detta i form av en hårtransplantation.

En hårtransplantation ökar oddsen

Säger man ordet hårtransplantation så ryggar många tillbaka. Man anser att det A) är pinsamt och att det syns att man gjort en sådan B) att det inte ger något vidare resultat och C) att en hårtransplantation kostar mer än vad det smakar; utöver det dåliga resultatet så får man dessutom ärrbildningar som en följd av ingreppet. Alla dessa påståenden kan stämma - men de kan också vara helt tagna ur luften.

Då det gäller en hårtransplantation så ska man veta att allt utgår från dina förutsättningar samt vilken typ av metod du väljer. Ser man till exempelvis FUE-metoden så slipper man helt de ärr vi ovan nämnde. Detta då man hämtar varje hårsäck enskilt och med hjälp av speciella nålar. Är du exempelvis rökare eller snusare så minskar oddsen på ett lyckat resultat; detta då nikotinet minskar blodcirkulationen och att en god sådan är en förutsättning för en lyckad hårtransplantation - oavsett metod. Detsamma gäller alkohol; man bör ha ett sunt förhållande till det för att ge sig själv chansen att få hårsvallet tillbaka.

Vi ger inga garantier på att du lyckas - men om du väljer att göra en hårtransplanation så bör du välja ett företag som gör så. Du ska få vissa garantier på att ett resultat ska synas. Om inte - ja, då ska man kunna prova igen.

Får du håret tillbaka direkt? Nej, vid nämnda FUE-metod så tar det ungefär - beroende på dina förutsättningar - ungefär ett år innan hårsäckarna stimuleras och börjar producera nya hårstrån.  

Läs mer om hårtransplantationer med garanti här.

29 Nov 2017