När du behöver låssmed i Bromma

Har du eller bekanta som varit med om att glömma nyckeln hemma? Är det ingen hemma, när du ska in, hjälper ingenting annat än att tillkalla en låssmed. En sådan bryter sig som tur är, inte in, utan använder avancerade redskap, går in genom en öppning oftast genom ett brevinkast, eller någon annanstans och får upp dörren utan nyckel. Sedan får man ett nytt lås med ny nyckel, som man helst inte ska tappa igen. Sedan är det bara att betala flera tusenlappar för både uppdyrkning av låset och det nya. Känns det onödigt? Det finns sätt att slippa detta.

Vad man kan göra

Så vad kan man göra för att slippa tappa bort nyckeln, eller ännu bättre slippa komma ihåg den. Antingen hänger man en nyckel kring halsen som man tar på sig, som ett extra halsband kring nacken. Många lärare går med egna nycklar i sina skolor. Så gott som de allra flesta klassrum är låste i dagens skolor, åtminstone i Stockholm. Det är därför inte alls ovanligt att lärarna går med stora nyckelkedjor kring halsen för att kunna komma in i klassrummen och släppa in eleverna innan lektionens början. På liknande sätt kan man själv gå med sin egen hemnyckel kring halsen för att inte tappa bort den eller glömma den hemma.

Elektroniska lås kan vara lösningen

Vill man däremot inte det kan man skaffa sig ett elektroniskt lås, med kod, istället för en nyckel som enkelt låser upp dörren åt en där hemma. På det sättet riskerar man inte fler gånger att tappa bort, eller glömma nyckeln hemma. Vill man inte ha en kod, kan man ha en plastbricka, men då har man exakt samma problem som med en nyckel – att kortet tappas bort, eller i värsta fall, stjäls och man känner sig oskyddad i hemmet efter det. Då är fingeravtryck på dörren mycket bättre och säkrare sätt att kunna låsa upp dörren för alla dem som bor i bostaden. Men fingeravtryck kan vara osäkra, om det mot förmodan skulle uppstå ett problem och man har behov av att grannen eller någon vän ska in. Då kan de plötsligt inte komma in med sina fingeravtryck.

Anlita låssmed i Bromma

För alla dessa eventualiteters skull kan man anlita en låssmed i Bromma som kommer och antingen dyrkar upp låset, det är bra att ha någon som arbetar nära bostaden i Bromma. Behöver man installera ett nytt och elektroniskt låssystem, kan man googla "låssmed Bromma" eller byta ut "Bromma" mot den ort där man bor. Lycka till!

29 Jul 2019