När du behöver hyra förråd i Göteborg

Behöver du hyra förråd i Göteborg? Ska man flytta ihop efter att man har haft eget boende i något år, så har man förmodligen redan skaffat det mest nödvändiga. Det brukar ju var så att man har stora behov av att kunna städa, laga maten själv, oftast har man hela kök med all köksutrustning som man kan behöva för att laga sin mat. Och ju längre som man har bott ensam, desto fler saker brukar man samla på sig. När man sedan ska flytta ihop kan det bli över en massa prylar.

Då kan man behöva hyra ett förråd, tills man har bestämt sig för vilka saker som man ska ha tillsammans. I vissa fall brukar man till och med hyra ut sin egen bostad, så att man vet att man har någonstans att ta vägen ifall att man inte vill bo tillsammans längre. Och då kan man behöva hyra ett förråd för alla möbler och överblivna saker som man senare vill bestämma över, vad man ska göra med dem.

Viktigt att tänka på när man väljer förråd

Vissa förråd är utrymmen som man endast har i ett kallt förråd. De som hyr ut det kanske inte bryr sig om att slösa någon värme på sakerna. Det kanske är ett förråd som ligger i en dammig källare utan värme, eller någon temperatur som passar för känsliga möbler. En del antikviteter kan vara mer känsliga för temperaturer än andra. Då kan det vara kallt på vintrarna och varmt på somrarna. Har man fina antikviteter är det inte bara temperaturen som spelar stor roll. Det kan även vara viktigt att tänka på säkerheten.

Är sakerna säkra i förrådet som man hyr?

Har man fina och kostsamma saker är säkerheten mycket viktig. Det kan vara en bra idé att läsa på vad en egna hemförsäkringen täcker om det skulle vara så att det skulle ske ett inbrott i ett förråd. Vissa hemförsäkringar täcker nämligen inte möbler i förråd. Försäkringsbolaget kanske tänker att om man placerar kostsamma saker i ett förråd, så måste man räkna med att det finns en risk för inbrott och att de blir stulna. Då kan det vara viktigt att fråga uthyraren om hur de säkrar sakerna i förrådet. Ju billigare förrådet är, desto mindre lär försäkringsbolaget lägga på säkerhet. Har man till exempel säkerhetsvakter som patrullerar på nätterna och personal på dagarna i  eller kring förrådet, blir hyran genast dyrare men sakerna är desto säkrare. Läs mer här om hur du kan hyra förråd i Göteborg: https://www.hyraförrådgöteborg.se.

2 Jan 2020