Någonting nytt och någonting gammalt

Allting man köper behöver ju inte vara helt nytt, eller hur? Istället för att alltid handla bara nya saker så kan man försöka att tänka på miljön och även köpa använda saker när man handlar.

När man är ute och ska handla, oavsett vad det är så kan man försöka att tänka på att inte allting behöver vara helt nytt. Även begagnade saker kan vara till nytta för någon annan, det blir ju en ny sak för den personen eller hur? Om alla människor försökte att tänka lite mer på miljön och på vår konsumtionshets så skulle vi nog handla mindre överlag tror jag. Men om man prompt ska handla, man kanske behöver nya kläder till barnen eller någonting åt sig själv, då kan man testa att gå på second hand för att kika efter kläder till barnen till exempel. Man kan bestämma sig för att köpa en ny sak och en gammal, båda två blir ju nya för dig.

En uppdatering av vrålåket

Ibland behöver man köpa saker som kanske kostar lite mer än vanligt. Stora utgifter tillkommer ibland i vuxenlivet, oavsett om man vill det eller inte. Tvättmaskinen kan gå sönder eller kylskåpet. Då är det bra om man har en buffert att ta av. Men sådana grejor går också att få tag i begagnat skick. Allting behöver inte vara sprillans nytt. Inte heller om det gäller ett köp av ny bil, den går också bra om den kommer från en annan ägare. En splitterny bil är det inte alla vanliga svenssons som har råd att köpa, så kika runt på bilfirmor och på nätet. Utbudet av begagnade bilar är stort.

Bilfirma kan kännas mer tryggt

Många är emot tanken av att köpa något så dyrt som en bil, av en privatperson. Man vet aldrig hur den har blivit behandlad eller omhändertagen. Väljer man att gå via en bilfirma så har även de en hel del med begagnade bilar till salu. Där kan man få bilen att genomgå en koll innan ett eventuellt köp, så att eventuella fel kan hittas och så vidare. De vet antagligen ganska mycket om bilen från de förra ägarna och har ofta en servicebok som är välfylld. En begagnad bil behöver inte betyda att den är dålig, långt ifrån. Det är på samma vis med en splitterny bil, man kan inte veta att den ska hålla heller, bara för att den är ny.

7 Apr 2020