Miljövänlig bilskrot i Stockholm

Vill du göra en god insats för miljön lämnar du din gamla uttjänta bil till en auktoriserad bilskrot. Då tas den om hand på allra bästa sätt när den har fullgjort sin uppgift och ska skrotas.

Man ser ibland att folk dumpar sina gamla bilar i naturen. Det är inte bara förbjudet, det är också farligt för miljön. En gammal bil innehåller till exempel farliga vätskor, som ska tas om hand och destrueras på rätt sätt. Kanske kan också några bildelar komma till nytta för någon annan. Även om bilen inte längre går att laga, så kan vissa delar vara fullt användbara. En auktoriserad bilskrot i Stockholm samordnar alla åtgärder, och du slipper besvär med det själv.

En enkel hantering för dig

På Transportstyrelsens hemsida ställer du av bilen, och sedan kontaktar du bilskroten och så kommer de och hämtar din bil. Du kan sedan med gott samvete glömma bort den, för den blir hanterad på ett miljövänligt sätt. Har du en mycket gammal bil eller om den inte är komplett, kan du få betala en avgift, men annars är det gratis att skrota bilen.

En skrotbil räknas som miljöfarligt avfall, så det är perfekt att bli av med den så smidigt som möjligt. Det är inte roligt om det står rostiga bilar och skräpar på en tomt och grannarna brukar reagera negativt på det. När du har gjort dig av med skrotbilen är det snyggt och fint runt ditt hus och du får bättre plats för ditt nya fordon.

25 Jun 2021