Metallskrot kan bli lönsamt för dig i Stockholm

Ordet skrot används ibland nedsättande om saker som inte längre kan användas. Vänder du dig till rätt ställe kan ditt metallskrot få ett högt värde i Stockholm.

Risken med att ha källare, garage eller annat utrymme är att det kan bli väldigt mycket liggande som man inte vet vad man ska göra av. Trasiga trädgårdsmöbler, stuprännor, staket, julgransfötter och gardinstänger går lätt att stuva in. Tanken är väl att åka till någon återvinningsstation med det en dag.

Motivationen att ta tag i allt som ligger där kan emellertid höjas om det innebär att du inte bara får ordning utan dessutom kan tjäna lite pengar. Allt det som kallas skräp och är av metall har nämligen en värde. Om du vänder dig till en etablerad och seriös skrotsamlare kan du få betalt.

Du kan få ditt metallskrot hämtat och få betalt per kilo

När du kontaktar ett företag som arbetar med att samla in och återvinna metallskrot i Stockholm blir det väldigt lätt. Du registrerar dig bara som kund, tar kort på det du har liggande och kommer överens med dem om hämtning. När metallerna är hämtade sorteras de och vägs.

När vägningen är klar får du betalt. Enklare kan det inte bli. Det fina är också att de återvinns. Aluminium, koppar, mässing, rostfritt stål och järn kan smältas ner och bli till nya produkter vilket spar på jordens resurser. Alla vinner på att metallerna återvinns och du får dessutom gott om plats igen.

9 Jan 2023