Med fastighetsboxar lever alla i fred och samförstånd

Trött på att husdjuren “hjälper till” med räkningarna eller blir traumatiserade av brevbäraren? Med fastighetsboxar blir det lugnt och skönt i lägenheten.

Alla som har bott i en lägenhet med postfack i dörren känner till baksidorna av det. Det må vara bekvämt att få posten levererad direkt till dörrmattan av brevbäraren men det är faktiskt inte lika praktiskt längre när hunden får tag i breven och bestämmer sig för att “hjälpa till lite” med fakturorna.

Om man dessutom prenumererar på någon riktigt tjock tidning eller om en extra tung reklamkatalog dimper ner vid fel tillfälle kan det orsaka en hjärnskada eller ett svårt trauma för katten som sover i hallen. Det är inte bara djuren som kan fara illa – snubbelrisken är stor när man kommer hem en sen kväll.

De flesta väljer idag att installera fastighetsboxar vid renovering

Detta är bara några anledningar till att de flesta fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar väljer att istället installera fastighetsboxar från Lynx eller något annat märke när man renoverar trapphuset. Nyfikna fingrar som petar i postinkasten när ingen är hemma blir ett minne blott och alla djuren kan leva i frid i lägenheten.

De flesta boende tycker faktiskt att det är mer praktiskt att hämta sin post vid entrén istället för att trampa på de få breven man fortfarande får. Man kan till och med få paket levererade till fastighetsboxarna, det är bara att installera en något större variant som de boende i trapphuset kan dela på.

30 Apr 2023