Markiser i Stockholm finns i många olika former

Ibland behövs det ett bra skydd från solen på en uteplats eller ett fönster. Det finns många markiser i Stockholm på villor, lägenheter och företag. En markis ger skydd mot vädrets makter.

Solen kan vara jobbig när den skiner in genom ett fönster eller en altandörr. En markis skyddar inte bara mot sol utan den skyddar även mot ett obekvämt inomhusklimat. Om solen gassar på rakt in i ditt hem kan inomhustemperaturen stiga till en otäckt hög nivå. En markis håller nere temperaturen samt skyddar dina möbler från att blekas av solen. Vill du skydda exempelvis en uteplats eller altan väljer du en terassmarkis. Är det en mindre yta, som en balkong, finns det balkongmarkiser. Utbudet på markiser är stort och det finns även fönstermarkiser och takmarkiser i olika färg och form. Du kanske inte vet vilken typ av markis du ska välja. Då är det en god ídé att rådfråga kunniga säljare så du väljer rätt markis som passar ditt behov.

Persienn eller markis till fönstret

Det är vanligt med persienner som solskydd till ett fönster och de har sina nackdelar. Om du drar ner persiennen för skydd mot sol eller insyn, vad händer då? Det som händer är att du inte kan se ut då persiennen är i vägen. Hur är det med hållbarheten på en persienn? De går lätt sönder och det är väldigt krångligt att laga dem. Ett bättre alternativ är att sätta upp en markis i den färg och form du tycker är snyggt.

23 Nov 2021