Många hantverkare under samma tak i Stockholm

Hantverkare i Stockholm finns det många av. Om du ska renovera behöver du ett flertal olika hantverkstjänster. Det är praktiskt att välja totalentreprenad.

Att hantera en rad olika hantverkare som ska komma in och jobba på en större renovering är i princip ett heltidsjobb. Logistiken mellan olika moment och insatser är minst sagt komplicerad. Då kan det finnas en poäng i att anlita ett företag som erbjuder helhetslösningar och totalentreprenad.

Ett smart hantverksföretag fungerar som spindeln i nätet för en rad olika typer av hantverkstjänster. När det handlar om en bostadsrenovering kan det till exempel innebära behov av såväl grovsnickare, finsnickare, rörmokare, elektriker och plattsättare. Många kunder vill gärna få tillgång till alla dessa tjänster under samma tak.

Hantverkare – så tolkar du offerten

När du letar efter rätt hantverkstjänster i Stockholm ska du självklart begära in offerter från olika företag. Glöm dock inte att jämföra dessa offerter på rätt sätt. En enskild hantverkares offert är ofta baserad på att jobbet ska göras separat – utan hänsyn till eventuella väntetider som kan uppstå på ett större bygge.

Om du istället väljer ett hantverksföretag som erbjuder totalentreprenad kan du vara säker på att offerten är baserad på hela jobbet som ska utföras. Inklusive ställtider och andra specialmoment som inte går att undvika i en renovering. Du kommer också ha möjlighet att ta ställning till ett totalpris, vilket kan ge utrymme för prutmån beroende på projektets förutsättningar. Det lönar sig ofta att förhandla med byggare, och ju större tjänst du beställer desto mer sannolikt är det att du kan pressa priset.

4 Feb 2023