Målare gjorde litet jobb i Stockholm

För den som har ett hus vid havet finns det en möjlighet att ena sidan behöver mera färg än de andra. Det kan en målare från Stockholm enkelt ta hand om.

Ett hus vid havet var något som Erik och Anna alltid hade velat ha. För fem år sedan hade det blivit verklighet och lyckan hade varit fullständig. Visst blev det längre till jobbet men det spelade ingen roll. Huset hade målats utvändigt året innan de flyttat in vilket kändes lyxigt att inte behöva tänka på.

Säljaren hade informerat dem om att de behövde hålla koll särskilt på sidan som vette mot havet. Han menade att den fick ta emot hårdare vindar och även fukt och kunde behöva målas lite oftare än resten av huset. Nu hade de märkt att säljaren hade rätt. Vinden tog mer på den väggen och en målerifirma skulle anlitas.

Målaren höll med

De kontaktade en målerifirma i Stockholm som skickade en målare för att träffa dem. De hade förklarat sina funderingar så denne visste precis vad som skulle ses på. Målaren gav paret en eloge för att de varit så observanta. Många som köpte hus vid havet visste inte om denna detalj och väntade för länge.

Huset skulle klara sig i fem år till men väggen de pratat om skulle må bra av ett extra lager färg. Det skulle inte bara bli snyggare utan även minska risken för att fukt skulle ta sig in i trät. Det visade sig att det var samma målare som målade huset sist. Så denne hade koll på vilken färg som skulle användas.

1 Mar 2023