Letar du efter “Tapas Stockholm”?

En sökning som en hel del turister och invånare i Sveriges huvudstad gjort är “Tapas Stockholm”. De små spanska rätterna är nämligen omåttligt populära.

Det är sällan lätt att bestämma sig för vad man ska äta till middag. Ännu svårare är det för den som befinner sig i ett sällskap med många olika preferenser. Någon vill ha vegetariskt, en annan hoppas på något hett och kryddigt och den tredje vill helst undvika laktos. Det finns dock mat som inte kräver enighet. Tapas, till exempel.

Är man på besök i Stockholm och blir sugen på denna spanska specialitet är steget troligen inte långt till att googla “Tapas Stockholm”. När väl denna sökning är gjord kommer man garanterat att behöva avsätta en minut eller två för att sortera bland alla träffar. Det finns nämligen fler än en restaurang i Stockholm som serverar Tapas.

Vad är tapas?

Tapas betyder smårätter på spanska. En tapas-måltid är med andra ord en kombination av många smårätter. Ett vanligt inslag är exempelvis Patatas Bravas – bitar av stekta eller nästintill friterade potatisar med en röd, smakrik sås över. Andra klassiska rätter är bitar av osten Manchego, räkor i vitlök och olja, bitar av korven chorizo och potatisrätten tortilla.

I Spanien är det vanligt att man får en tapa, alltså en smårätt, när man beställer en alkoholhaltig dryck i en bar. Som tilltugg till drycken man valt. Det finns till och med ett spanskt ord som betyder något i stil med “Låt oss gå och äta tapas” – Tapear!

Mer om tapas hittar du på denna sida: https://alegriatapasbar.se/ 

26 Mar 2023