Lekplatsutrustning som håller – år efter år

Lekplatsutrustning som håller är utrustning som växer med barnet, som utmanar barnets motorik på rätt sätt. Denna utrustning är självklart även säker.

Barn kan vara kräsna. Är maten inte exakt vad de önskat blir det ett tvärnej och om ylletröjan kliar det minsta trycks den längst in i garderoben. Detta kräsna drag gäller dock sällan lekplatsutrustning. Finns det en lekplats i närheten är de allra flesta barn sugna på att testa den.

Med tiden kan dock barnet tröttna på lekplatsen. Kanske blir aktiviteterna för enkla att utföra eller så är de för få. Denna tristess har dock företagen bakom nyare lekplatser tagit till sig och gjort något åt. Idag byggs lekplatser med lekplatsutrustning som är spännande och möter barnens önskemål med bravur.

Så kan barnet växa med sin lekplatsutrustning

Nyare lekplatser innehåller något för alla. För det lilla barnet kanske enklare aktiviteter som sandlådelek och gungor passar bäst, men för att trigga det lite äldre barnet innehåller lekplatser numera även tuffare aktiviteter. Klätterväggar, hängbroar, lianer och torn hör till vanligheterna när det kommer till moderna lekplatser.

Det finns dock föräldrar som känner sig avskräckta från att besöka nyare lite mer avancerade lekplatser med sina små. Dessa föräldrar kanske skulle må bra av att tillämpa regeln många förskolor numera lever efter – kan barnet själv klättra upp och utföra lekplatsaktiviteten är hen stor nog för den, behöver hen hjälp är hen för liten. En tydlig och lättförklarad regel att leva efter för både stora och små. Du kan läsa mer om lekplatsutrustning på denna sida: https://www.lekplatsutrustning.com/ 

8 Mar 2023