Ladda flera på en gång

Uppdaterad: 24 mars 2021

Dagens elbilar har ett annat behov av laddning än vad andra bilar har av tankning. Det är ett sätt som gör att man enkelt kan ladda sin bil i hemmet, på jobbet eller i sin hyrda bostad om man vill.

Det kan inte bli mer bekvämt än att sätta sin bil på laddning när man kommer hem på kvällen för att sova. Men det finns också andra möjligheter under dagtid att kunna ladda bilen medan man gör något annat. Det kan vara när man åker till affären för att handla och passar på att ställa bilen på laddning under tiden. Eller så har man sådan tur att arbetsgivaren har skaffat möjligheten till laddning under arbetstid. Kanske till och med enligt ett schema, så alla har laddade bilar när de ska köra hem för dagen.

Hur man gör

För att kunna ladda en elbil så behöver man kunna koppla in bilen på elnätet. Det kan man till exempel göra med en laddbox. Det är utrustning som man kan sätta permanent på laddstället och sedan bara koppla in sig på när man parkerar.

Det som är bra med en laddbox är också att det finns möjlighet att ladda flera bilar på den. Därför kan man ställa en bil på varje sida och ladda flera på en gång med samma laddbox. Enkelt och smidigt där man har många som vill få plats samtidigt. Det är också mycket mer ekonomiskt att kunna ladda fler med endast en framdragning och elanslutning.

8 Dec 2020