Kan kontorsstädning vara en bra investering för mitt företag i Stockholm?

En sak som många anställda pekar på då de ska förklara något som gör att de trivs på sin arbetsplats är ordet renlighet. Det här ordet placerar sig väldigt högt upp på listan – något som man kanske inte skulle kunna tro då de mer självklara valen kanske hade varit gemenskap, bra arbetskamrater och stimulerande arbetsuppgifter. Men just ordning och reda och renlighet är alltså en sådan sak som många arbetsledare bör ta in i sin beräkning för att få sitt företag mer effektivt – det är nämligen så att människor jobbar bättre och är beredda att göra det där lilla extra om det är rent och fräscht omkring dem.

Det är likadant hemma – man trivs helt enkelt bättre om det är rent än om smutsen ligger i varje hörn. Det är dock lyckligtvis väldigt lätt för arbetsledare att korrigera och dra nytta av det här med människors krav på just renlighet och ett av dem är att anställa en firma som genom för kontorsstädning i de lokaler man arbetar i. Har du dessutom ett företag i någon av de större städerna som Malmö, Göteborg eller Stockholm så blir det ännu lättare att hitta ett alternativ för din kontorsstädning och anledningen till detta är att det helt enkelt finns väldigt många som arbetar med just detta. Kontorsstädning har nämligen visat sig vara en lukrativ bransch som många vill ta del av och detta märks främst då i en stor stad som exempelvis Stockholm.

Anledningen till att många företag i Stockholm nischat sig på just kontorsstädning är också ganska enkel och den är att man ofta får jobba ostört, man har gott om tid då det arbete man utför ofta sker under kvällstid och då också i ensamhet. Kontorsstädning är alltså gynnsamt både för företaget som genomför arbetet och för företaget som vill ha städat – detta är dock inte unikt för just Stockholm utan är något som gäller i hela landet. Dock ska man veta att det i Stockholm – tack vare konkurrensen mellan företag inom kontorstädning – går att pressa priserna och komma lite billigare undan. Något som kan bli svårare i en mindre ort.

Men att man tjänar på kontorsstädning råder det inga tvivel om, de pengar man betalar kommer tillbaka i form av ambitiösa, laddade och mer effektiva medarbetare och anställda – renlighet ska inte ignoreras, detta oavsett om man har företag i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Hur lång tid tar kontorsstädning i Stockholm?

Tiden för att genomföra en kontorsstädning varierar och det hela handlar om hur stort kontor det handlar, hur mycket och hur ytorna ser ut. Men generellt kan man säga att en kontorsstädning tar ungefär fyra-fem timmar och detta oavsett om det sker i Stockholm, Göteborg eller i Lund. Det får ta tid, helt enkelt. Ett bra tips är dock att man den dagen man vet att kontorsstädning ska ske försöker plocka undan lite så att det blir lättare för personen som städar – då brukar arbetet bli effektivare och det här gäller även det i hela landet och inte bara i Stockholm.

21 Mar 2023