Installera en egen laddstation till er BRF i Stockholm

Är ni en BRF där flera av era medlemmar har elbil? I så fall kan det vara dags att installera en laddstation i anslutning till fastigheten i Stockholm.

Den gröna omställningen pågår för fullt och allt fler väljer att köpa elbil. Så småningom ska alla bilar som rullar på våra vägar vara elbilar. Som bostadsrättsförening kan det vara klokt att inte vänta med att installera en laddstation eftersom det är osäkert hur länge man kommer att få bidrag för installationen.

Med en laddstation i anslutning till fastigheten kan man bekvämt ladda elbilen under nattetid då den står parkerad. En laddstation är även en bra investering för föreningen då den höjer värdet på fastigheten. Detta då många som idag köper lägenhet efterfrågar laddmöjlighet för elbilen i anslutning till bostaden.

Jämför olika tillverkare i Stockholm innan ni väljer laddstation

Vill man installera en laddstolpe i Stockholm på föreningens parkering ska man ta hjälp av ett företag som erbjuder en paketlösning där installation ingår. Gör lite research om olika tillverkare av laddstolpar. Kanske finns det en annan förening i området som redan har installerat en laddstation?

I så fall kan man fråga vilket företag de använde sig av och om det är en aktör som de skulle rekommendera. Men man ska ändå alltid först ta in offerter från några olika företag som är specialiserade på laddstationer och laddstolpar för elbilar. Tänka på att också kontrollera företaget innan ni lägger en beställning och skriver kontrakt.

4 Feb 2023