Innan du anlitar en firma för golvslipning

Ska du anlita en firma för golvslipning? Det kan kännas lite nervöst att lägga över ansvaret på någon man aldrig har träffat förut. Genom att anlita en seriös firma kan man förvissa sig om att risken är mycket liten att golvet förstörs. Även om du har en gammal sekelskifteslägenhet i Stockholm med originalgolv, ska du inte behöva känna dig orolig när du anlitar en bra aktör. De har erfarenhet och är vana vid att handskas med många olika typer av golv. 

Samtidigt sker misstag. Minst 10 000 svenskar vänder sig varje år till sin kommuns konsumentvägledare med klagomål på hantverkartjänster. Hur många av dessa klagomål som berör golvslipning framgår inte, men klart är att misstag lär ske även här. För att förvissa dig om att du anlitar en god aktör kan du följa nedanstående tips. 

Jämför offerter – men ha ingen övertro

Genom att vända sig till flera golvslipare för skriftliga offerter kan du säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris. För att kunskapen om priserna ska vara värd något gäller det att du har gett firman tillräckligt med information om golvslipningen. Vilken typ av golv är det? Hur många kvadratmeter skall slipas? Ingår något merarbete? Det är bara genom en precis offert som prisuppskattningen faktiskt kan överensstämma med verkligheten. 

Det finns gott om golvslipare runt om i landet. Dock har du bäst chans att i större städer, som Stockholm och Göteborg till exempel hitta flera tänkbara kandidater att skicka en offertförfrågan till. Allra störst är utbudet i Stockholm. På mindre orter kan det vara så att det endast finns en, eller kanske två, golvslipare att välja på. 

Be om ett avtal

Många tvister med golvslipare och andra hantverkare hade enkelt kunnat undvikas genom att helt enkelt skriva ett avtal. Givetvis gäller muntliga överenskommelser också, men dessa är lite svårare att bevisa att de faktiskt har ägt rum. Om den firma du anlitar för golvslipning inte vill fixa ett avtal, kan det vara läge att gå till någon annan. 

Det som bör finnas på avtalet är bland annat omfattningen av golvslipningen, priset samt överenskommen tidsplan. Det kan även vara bra att specificera vem som står för städning och material. I normala fall är det golvslipningsfirman som gör detta. 

Titta på omdömen

Det är idag enkelt att se vad andra kunder säger om firman. Du behöver inte ens ringa dem och be om referenser i de flesta fall. Det finns många plattformar på nätet som är till för att kunna läsa just recensioner och omdömen kring olika firmor. Firmor som sysslar med golvslipning finns givetvis också här. 

Ett problem kan vara i lite mindre orter, med firmor som har en liten kundbas. Det är endast de lite större företagen som får ett tillräckligt stort underlag av omdömen att det faktiskt går att dra en slutsats av dem. De största företagen finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, och om inga recensioner finns kring din golvslipare kan du helt enkelt fråga dem om referenser istället. Läs mer här om ett företag som utför golvslipning i Stockholm.

29 Mar 2018