Hur mycket kostar golvslipning i Stockholm?

En golvslipning kan göra att trägolven ser ut som nya igen. Men hur mycket kostar egentligen en golvslipning med tillhörande ytbehandling i Stockholm?

Trä är ett fantastiskt golvmaterial eftersom det går att renovera när det blir repigt och slitet. Att slipa om ett trägolv är dessutom mycket billigare än att lägga in ett nytt golv. Idag finns det också många fler olika typer av ytbehandlingar att välja mellan och det går även att förändra utseendet på trägolvet om man vill.

Man kan exempelvis färga in ett trägolv ljust eller mörkt genom att använda sig av en pigmenterad olja. Det finns även golvlack och vax som ger en matt yta. Valmöjligheterna är många men ytbehandlingen ska helst också anpassas efter hur rummet används. En golvläggare som även är specialiserad på golvslipning kan ge tips om passande ytbehandlingar.

Rotavdraget gäller på golvslipning

Vill man ha hjälp med att slipa golv i Stockholm finns det flera företag att välja mellan. Hur mycket det kostar beror på material- och arbetsåtgången. Exempelvis måste vissa ytbehandlingar läggas på i två till tre lager vilket gör att det tar längre tid och kostar mer. Men att slipa om ett trägolv är ändå alltid billigare än att lägga in ett nytt.

Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rotavdraget. Det bästa sättet att ta reda på hur mycket en golvslipning kostar är genom att be om en kostnadsfri offert. Är man osäker på om golvet går att slipa kan man be golvslipningsföretaget att besiktiga golvet. Detta brukar vara kostnadsfritt.

14 Nov 2022