Hur fungerar det med arbetstillstånd?

Det kan kännas lite läskigt att flytta till ett främmande land och samtidigt behöva vänta på ett arbetstillstånd. Detta är något som krävs för att få arbeta.

Det är inte helt självklart hur det går till när man ska ansöka om ett arbetstillstånd. Många frågor kan finnas i huvudet, som varför man behöver det. Men det är lagar och regler vi har i Sverige. Om man inte följer dem så kan man själv, och även arbetsgivaren, få problem. För att göra det rätt redan från början, så ansök om ett arbetstillstånd, men var inte rädd för att ta hjälp. Det finns många duktiga advokatbyråer som kan hjälpa dig med din ansökan. Det gör att du inte bara får svar snabbare, utan även att svaret förhoppningsvis är positivt. Du ansöker om arbetstillstånd hos Migrationsverket som sedan godkänner eller avslår din ansökan.

Ta hjälp med arbetstillstånd redan från start

För dig som kommer från ett annat land och har gjort en jobbansökan via svenska godkända webbsidor, eller EU-sidor, så behöver du alltså du ansöka om ett arbetstillstånd. Med rätt hjälp kommer det inte att ta lika lång tid som om du hade gjort det på egen hand. Utan hjälp kan det ta över ett år, men om du anlitar en byrå kan du få svaret på bara tio dagar. Det är kunniga advokater som hjälper till att fylla i de dokument som behövs för arbetstillståndet. Därför är det klokt att ta hjälp av dem redan från start.

5 Jun 2022