Hitta rätt bilskrot i Stockholm

bilskrot

Om du vill ställa av och skrota en bil ska den alltid köras till en bilskrot. Det finns flera att välja på i Stockholm och i grunden erbjuder de samma tjänst. Det är att ta hand om bilen på ett så miljövänligt sätt som möjligt och därmed minimera risken för att oljor och andra kemikalier kommer i naturen. Delvis kan de även återvinna material och delar av bilen.

Det som skiljer är bland annat följande punkter:

  • Kan du få betalt?

En bilskrot nämner på hemsida att de köper bilen för några hundra kronor om man själv kommer in med den och inga väsentliga delar saknas. Det handlar visserligen bara om ett mindre belopp men självklart är det positivt när skrotningspremien tagits bort och något statligt bidrag inte ges.

  • Kan de hämta gratis?

Om du inte kan dra den trasiga bilen till bilskroten är andra alternativet att be om hämtning. Det är vanligt att en bilskrot inte tar någon avgift för denna hämtning. Men detta enbart inom upptagningsområdet. De väljer själva inom vilket område som de är beredda att hämta skrotbilen. Bor du i södra Stockholm kanske inte företaget vill åka från norra Stockholm för att hämta en skrotningsbil. Men kontakta en bilskrot som finns i närheten så ökar möjligheten för gratis hämtning.

  • Har du akuta hämtningar?

Har du en bil som gått sönder mer och mer har du knappast ett akut behov av att bli av med bilen. Om du däremot krockat och behöver få bort bilen från olycksplatsen (vilket kan vara din egen gård) kan akuttider vara smidiga. Det finns de skrotar som kan hämta dygnet runt vilka ofta har samarbete med försäkringsbolag och just rycker ut vid olyckor.

Så fungerar hämtning

Den smidigaste lösningen är att få hämtning av skrotbilen så man själv slipper försöka ta den till närmaste bilskrot.

  1. Boka hämtning

Många bilskrotar har onlinebokning vilket gör det extremt smidigt att boka hämtning den dag och tid som önskas.

  1. Gör klar bilen

Kom ihåg att registreringsbeviset måste lämnas in till den bilskrot som kommer och hämtar bilen. Denna måste även vara underskriven.

  1. Bilen hämtas

Bilen hämtas nu av bärgare och körs till skroten. När bärgaren kommer lämnas ett kvitto som påvisar att skroten hämtat bilen. När de skickat in blanketten til Transportstyrelsen kommer en bekräftelse på detta sedan att skickas till dig.

Att skrota bilen är alltså mycket enkelt och oftast gratis. Däremot kan det variera mellan olika kommuner om det ska kosta att lämna in bilen på en bilskrot eller inte. Oftast är det gratis.

Läs mer om bilskrotar.

12 Sep 2019