Hitta rätt arbetsbänk till er arbetsplats

Har ni svårt att få ihop arbetet som sker på er arbetsplats? Inom verkstad och industri så är de olika stationerna ofta starkt sammankopplade och där allas respektive arbete till slut leder till en helhet. Alla har olika uppgifter och var sak har sin plats.

Eller? Vad gäller det senare kan ofta frågetecken komma att sättas. Det som kan ske är att den effektivitet man eftersträvar bromsas upp som en följd av oordning och att saker och ting försvinner. Detta i synnerhet om man har mer mobilitet på arbetsplatsen och exempelvis byter arbetsuppgifter med sina kollegor med jämna mellanrum.

Var är hammaren, vem har lagt en skruvmejsel här, hur kan man ställa en låda med skruvar här? Det skapar irritation och det tar både tid och kraft från de huvudsakliga uppgifterna. Detta kan emellertid styras upp. En sådan arbetsplats kan förbättras genom en investering i nya arbetsbänkar.

Ökad effektivitet och bättre arbetsmiljö

Har man en arbetsbänk som exempelvis kan höjas och sänkas, som ger möjligheter att hänga upp verktyg och strukturera upp bland andra saker som ska användas så kan man också arbeta på ett bättre sätt.

En arbetsbänk i en mer modern tappning kan exempelvis beställas med eldrift och detta gör att arbetet ytterligare kan vässas. Samma sak kan sägas om mobilitet. Fler och fler arbetsplatser investerar i arbetsbänkar med hjul som gör att man kan flytta hela stationen vid behov och utan att tappa en massa tid.

En annan viktig fråga som kan lösas genom en ny arbetsbänk handlar om sjukdagar. Verkstäder och industrijobb har en lång historia av förslitningsskador. Dels så står man obekvämt och dels så utför man ofta monotona arbetsuppgifter. Belastningen på axlar, höfter och exempelvis handleder kan bli enorm - och det tar ofta en väldigt lång tid innan det blir bra igen, om det ens blir det. Genom att se över dels arbetsuppgifter - mer variation och mer omväxling - samt arbetsstationernas utformning så kan man komma undan dessa sjukskrivningar - och också få en personal som mår bra och som gillar sina arbetsuppgifter.

21 Mar 2023