Hitta lokaler på Kungsholmen

Är du en barberare sofrisör, barberare, klippningm vill slå upp portarna på Kungsholmen? Eller en frilansare som vill ha ett eget kontor? Kungsholmen är en av de mest attraktiva stadsdelarna i Stockholm – kanske till och med i landet – så det kan vara svårt att hitta en lokal, såvida man inte har en stor plånbok att öppna. När det kommer till mindre lokaler finns det dock ett par möjligheter. Men hur hittar man lokalerna?

Sök på nätet

Det finns flertalet bra hemsidor som samlar lokaler som uthyrs. Jämför ungefär med de hemsidor där man kan se bostäder som säljes – funktionerna är ungefär desamma, men anpassat just för lokalsök. Du som är barberare och vill hitta en bra lokal kan till exempel sortera bort rena kontorsbyggnader som erbjuder kontorsplatser, och istället titta på mer lämpliga objekt. I skrivande stund finns det tiotalet objekt på Kungsholmen när vi tittar på en hemsida. Oavsett om du är barberare eller frilansare bör du kunna hitta en lokal här. Om inte just nu, så kanske lite senare. En del av nyckeln är att ha ett gott tålamod.

Använd sociala medier

Många underskattar kraften i sociala medier när det gäller sådana här saker. Genom att lägga upp en post där du efterfrågare en lokal för ditt ändamål (barberare, till exempel), kan det finnas en viss chans att du får hjälp här. Kanske känner du någon, som känner någon vars farbror är en fastighetsägare i stadsdelen. Visst, det må låta långsökt, men sätten du kan få hjälp på är många. Har du många vänner eller följare är det givetvis något som underlättar.

Håll utkik på egen hand

Om du bor i Stockholm är det enkelt att hålla utkik på egen hand. Ifall du ofta rör dig i området kommer du märka när någon är på väg att stänga ned. Kanske kommer då lokalen att säljas eller hyras ut till en ny person? Har du öron och ögon öppna kan det faktiskt löna sig i slutändan.

Fundera på andra områden i närheten

Måste det vara just Kungsholmen? Eller fungerar det lika bra med Norrmalm, Stora Essingen eller Alvik? Som nämnt i inledningen av den här texten är stadsdelen mycket attraktiv. Förutom att det blir lättare att hitta en lämplig lokal i andra delar av staden, blir det troligtvis också billigare hyra (eller kostnad, om du köper).

Var man skaffa en lokal beror givetvis på vad man sysslar med. Är man till exempel en barberare vill man gärna inte slå upp portarna i ett industriområde. Genom att använda tipsen ovan bör du dock inte ha några problem att hitta en lokal i rätt läge – och som passar för ditt syfte.

19 Sep 2018