Hemstädning ska kännas tryggt och personligt

För bara ett tiotal år sedan var det ännu rätt ovanligt att man i Malmö tog hjälp med hemstädning. Idag är det betydligt vanligare, och faktiskt i alla samhällsklasser. Det har blivit billigare med hemstädning efter att marknaden tagit fart och många nya firmor startat upp. Dess städfirmor drivs oftast av seriösa proffsstädare som värnar om sina kunder, men det förekommer tyvärr också en del oseriösa firmor på städmarknaden i Malmö.

Att råka ut för en oseriös, inkompetent eller i värsta fall rent kriminell städfirma är inte roligt. Saker kan försvinna från hemmet, du kan faktureras för mer än det överenskomna priset, firman kan plötsligt gå under jorden trots att du förskottsbetalat för flera städningar – listan med obehagliga överraskningar kan göra lång.

Några tips för att hitta en seriös städfirma som du kan lita på

I grunden ska ju hemstädning vara en positiv upplevelse som hjälper en att få ihop vardagen och känna lyckan över att komma hem till ett nystädat och fräscht hem efter en tung arbetsdag. Men den där mysiga känslan vill så klart inte infinna sig om man går runt och oroar sig för att man ska bli bestulen i sitt hem, eller inte få den städning man betalat för. Så hur skyddar man sig då från att råka ut för en dålig och oseriös städfirma?

Kolla tillstånd och kundrekommendationer

Alla städfirmor som vill bedriva verksamhet måste ha ett yrkestrafiktillstånd, som utfärdas av Transportstyrelsen. En firma som kör utan trafiktillstånd är antagligen inte seriös, eftersom det är belagt med stränga böter och i vissa fall även näringsförbud om man bryter mot regeln. Dessa firmor kör förmodligen det mesta av verksamheten svart och hoppas på att kunna gå under radarn. Om städfirman saknar trafiktillstånd kan du välja bort den.

Ett annat sätt att se hur väl en städfirma presterar är att gå in på en jämförelsesajt som reco.se och söka på städfirman. Har firman många missnöjda kunder bakom sig kommer det att synas ganska omgående. Välj inte en firma som har många negativa omdömen om sig, det leder sällan till något bra.

Be att få en personlig städare

Att det är samma städare som kommer varje vecka känns tryggt och bra. Se till att välja en städfirma som kan erbjuda detta, och som inte har så hög personalomsättning att nya ansikten dyker upp varje gång det är dags för städning. Att ha en och samma städare bidrar till att man får en personlig relation och känner sig trygg med att ha personen i lägenheten när man inte är hemma.

Betala aldrig i förskott

Ingen seriös städfirma tar betalt i förskott. Betalning sker efter avslutat jobb eller, om städningen är återkommande varje vecka, i slutet av månaden. Du ska aldrig betala för ett arbete som inte är utfört än. Om städfirman vill ha betalt i förskott, vänd dig till någon annan. Det är ett tydligt tecken på att firman är på obestånd och kan gå i konkurs när som helst. Då blir du antagligen av med dina pengar och får ingen städning utförd.

Om du är noggrann kommer du att hitta en bra städfirma

Om du följer dessa enkla regler vågar vi nästan lova att du kommer att bli nöjd med din hemstädning i Malmö . Hemstädning ska ju vara en tjänst som skapar frihet och glädje i vardagen, inte oro och ångest. Det finns tillräckligt många bra städfirmor i Malmö för att du lätt ska kunna hitta en som passar dig. Läs mer om hemstädning som du kan få i Malmö på: http://www.hemstädningmalmö.com.

8 Nov 2018