Här får du en riktig bilrekond i Stockholm

Tänk om det är möjligt att ens bil kan få tillbaka sin forna glans? Du vet det där snygga utseendet som den hade när du först köpte den… Då var kanske bilen skinande ren, navkapslarna såg nya och snygga ut, fönstren var snyggt tonade, taket med sin lucka var så snygg och insidan var ren och len och bara bjöd in till att åka en tid med bilen. Tänk att det faktiskt är möjligt. Med en hel bilrekond kan du få till ett utseende på din bil, som den hade när du köpte den. Och det är bra för bilen, inte bara för utseendets skull, utan även för att underhålla bilen. En ren bil får färre rostskador, en ren motor skär sig inte lika lätt och underhållna däck går längre. 

Så kan du underhålla din bil

För att låta bilen behålla känslan av "nybil" så länge som möjligt, finns det några saker som du kan göra. Här listar vi några av dem:

1) Tvätta bilen

Det första och lättaste är att hålla bilen så ren du bara kan. Bäst är det om det är så att du använder bilen varje dag, att tvätta den varje vecka.

2) Fyll alltid däcken med mycket luft

När du kör med bilen, går det inte åt lika mycket bränsle om du fyller däcken med mycket luft. Se alltid till att de har mycket luft. Gör du detta regelbundet kan du till sist känna när de är fyllda och när de inte är det.

3) Håll ett öga på motorn och oljan

Är du endast en lekman när det kommer till att ta hand om en bil, kan det vara svårt att göra så mycket mer med en bil, än hålla den "hel och ren". Du kan då och då kolla motorn, hålla den ren, och alltid kolla oljan i din bil. Passa alltid att titta på rengöringsmedel till dina fönster och kylvätskan. Alla vätskor ska alltid vara påfyllda.

Vad innebär en bilrekond?

En bilrekond är en förkortning av ”bilrekondition”. På engelska återger ordet bättre vad det handlar om ”recondition” handlar om att återföra bilen till sin tidigare status. Det är lite som att uppväcka den till sitt förflutna. Den återfår sitt ursprungliga skick. Då rengörs din bil först invändigt. Bilklädseln rengörs. Har du en läderklädsel, rengörs lädret och behandlas med medel som är skonsamt mot lädret. Panelerna rengörs och befrias från damm. Bilgolvet dammsugs, mattorna i golvet dammas av. Är de smutsiga, rengörs även de. Hela bilen töms på eventuell sopor, gamla parkeringsbiljetter, servetter och kaffemuggar och så vidare.

Hela utsidan på bilen rengörs

På utsidan rengörs hela bilen från grunden, även motorn om du vill det. En ren motor är lättare att underhålla och även se om det finns något fel i den. På utsidan rengörs lacken från minsta lilla danskorn, liksom alla lister, fönster och däck. Först när allt smuts är borta, poleras lacken så att den återfår sin glans.

Letar du efter en tjänst för underhåll till bilen i Stockholm? Då kan du sluta leta här. I Stockholm finns många biltvättar som erbjuder bilrekonder, läs mer här.

10 Jul 2018